Handelskrig

Trump med nye toll-trusler

USAs president Donald Trump truer Kina med å innføre ny toll på kinesiske varer til en verdi av rundt 1 600 milliarder kroner.

TOLL: Donald Trump på besøk i Beijing i fjor, sammen med Kinas president Xi Jinping. Nå truer han Kina med ytterligere toll. Foto: NTB scanpix
TOLL: Donald Trump på besøk i Beijing i fjor, sammen med Kinas president Xi Jinping. Nå truer han Kina med ytterligere toll. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kina kaller det «utpressing».

- Om Kina øker sine tollsatser enda en gang, vil vi møte det med å innføre ytterligere toll på varer til en verdi av 200 milliarder dollar, sa Trump mandag.

Kina svarte raskt med samme mynt da USA sist fredag varslet 25 prosent toll på kinesiske varer til en verdi av 50 milliarder dollar. De lovet at de kinesiske mottiltakene vil avspeile de amerikanske tiltakene i verdi og omfang. Dette har satt sinnene i kok i Washington.

– Ytterligere tiltak må settes i verk for å oppfordre Kina til å endre sine urettferdige metoder, få dem til å åpne markedet for amerikanske varer og akseptere et mer balansert forhold til USA, sa Trump videre.

- Utpressing

Kina kaller tolltrusselen for utpressing og sier at landet vil kjempe imot med «omfattende kvantitative og kvalitative tiltak».

– USA satte i gang en handelskrig og brøt markedsreglene. Kinas svar er å beskytte landets og folkets interesser, heter det i en kunngjøring fra det kinesiske handelsdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer