Trump med nytt innreiseforbud. Tre nye land på lista

Nord-Korea, Tsjad og Venezuela lagt til forbudslista.

INNREISEFORBUD: Søndag skrev Donald Trump under et nytt innreiseforbud. Foto: REX/Shutterstock
INNREISEFORBUD: Søndag skrev Donald Trump under et nytt innreiseforbud. Foto: REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag gikk Donald Trumps kontroversielle innreiseforbud ut, etter å ha vart i 90 dager, og samme dag kom presidenten med et nytt, og til dels strengere forbud.

«Som president må jeg handle for å beskytte sikkerheten og interessene til USA og folket», står det i proklamasjonen fra presidenten.

Tre nye land

Landene Tsjad, Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Venezuela og Jemen vil bli underlagt reiserestriksjoner. Hva restriksjonene innebærer vil variere fra land til land.

Nord-Korea, Tsjad og Venezuela er nye land på lista, sammenliknet med det forrige innreiseforbudet. Sudan er fjernet fra lista.

«Nord-Korea samarbeider ikke med USAs regjering på noen måte og oppfyller ikke krav til informasjonsdeling», lyder den korte begrunnelsen for hvorfor Nord-Korea nå er på lista.

Når det gjelder Tsjad pekes det på at de er en viktig antiterrorpartner for USA, men at de ikke tilfredsstiller USAs krav til å dele terrorrelatert informasjon og at det finnes flere aktive terrorgrupperinger i landet.

I Venezuelas tilfelle pekes det på at myndighetene i landet ikke er samarbeidsvillige, og nekter å dele informasjon med USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer