CLINTON LYVER: I en ny kampanjefilm postet på sosiale medier, henger Trump ut Hillary Clinton for hennes løgner rundt e-post-skandalen. Video: Facebook/Donald J. Trump Vis mer

Trump med Pinocchio-hån av Clinton: - Se hvordan den nesa vokser!

Clinton på viddene i svar om e-post-skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag var en begivenhetsrik dag i Donald J. Trumps liv.

Han ble hudflettet av president Barack Obama, som mener 70-åringen mangler elementær kunnskap og at han framstår som «sørgelig uforberedt».

Han spøkte med at en baby som gråt under talen hans i Virginia måtte kastes ut fra lokalet.

Han opplevde at hans våpendrager, New Jersey-guvernør Chris Christie, slengte seg på blant de republikanske profilene som mener kritikken hans av familien til den drepte muslimske soldaten, amerikanske soldaten Humayun Khan, er utidig.

Han sa at han ikke er klar for å støtte de republikanske profilene Paul Ryan og John McCain i valgkampene deres i henholdsvis Wisconsin og Arizona. De to har begge vært sterkt kritiske til mange av Trumps uttalelser.

Og han svarte på Obamas angrep, med å kritisere Obama og Clintons utenrikspolitikk i en uttalelse på Facebook.

«PATOLOGISK LØGNER!»

Men før alt dette, publiserte Trump en ny valgkampvideo på Facebook som fokuserer på det de fleste republikanske strateger nok hadde håpet at nyhetsbildet skulle handle om akkurat nå: Hillary Clintons håndtering av den stadig pågående e-post-skandalen.

- Washington Post stempler «Crooked Hillary» som det hun virkelig er! EN PATOLOGISK LØGNER! Se hvordan nesa vokser, skrev Trump til videoen, som viser hvordan Clinton flere ganger sa at det ikke var noen klassifiserte e-poster på den private serveren hun brukte da hun var utenriksminister. Senere skulle det vise seg å være 110 slike, og 7 som var gradert som topphemmelige.

Clinton unngikk å bli tiltalt, men fikk kraftig kritikk av FBI-direktør James B. Comey, som blant annet slo fast at Clinton hadde vært ekstremt uforsiktig med hemmelig informasjon.

Bunnkarakter

I et intervju på Fox News søndag sa Clinton at hun hele tiden har fortalt sannheten om e-post-serveren, og FBI-direktøren hadde slått fast det samme.

- Direktør Comey sa at svarene mine var sannferdige, sa hun.

Washington Post faktasjekket påstanden, og konkluderte med at Clintons påstand ikke stemmer, og at hun fortjente den verste karakteren de har i faktasjekkene sine: Fire Pinocchio-dukker.

Politifact konkluderte også med at Clinton her er langt ute på viddene, og ga henne sin dårligste karakter: Bukser i brann (et uttrykk som ikke lar seg oversette direkte til norsk, men som tilsvarer «at hun lyver så det renner av henne»).

Det er 99 dager igjen til valgdagen.

Clinton har ifølge Fivethirtyeight 66,3 prosent sjanse til å vinne, mot 33,7 for Trump 33,7. Fivethirtyeight-redaktør Nate Silver skrev i går på Twitter at e-post-skandalen er noe av det som faktisk har gitt utslag på meningsmålingene.