Mar-a-Lago-ransakingen:

Trump med skummel advarsel

Tidligere president Donald Trump advarer om «store problemer» dersom han tiltales for å ha oppbevart strengt hemmelige dokumenter på sin residens i Florida.

ETTERFORSKES: Tidligere president Donald Trump etterforskes for brudd på spionasjeloven, og advarer i et intervju om at en tiltale vil få konsekvenser. Foto: Jonathan Drake / Reuters / NTB
ETTERFORSKES: Tidligere president Donald Trump etterforskes for brudd på spionasjeloven, og advarer i et intervju om at en tiltale vil få konsekvenser. Foto: Jonathan Drake / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Det var 8. august at FBI-agenter tok seg inn på Trumps eiendom i Florida, etter lang tids etterforskning og mistanke om at hemmeligstemplede dokumenter ble oppbevart på der. Under ransakingen fant de 33 esker med over 100 hemmeligstemplede dokumenter.

Trump etterforskes nå for mulige brudd på spionasjeloven.

Under et intervju med den konservative radioverten Hugh Hewitt torsdag, advarte Trump om hvilke følger en eventuell tiltale vil få, skriver The Washington Post.

Ifølge den tidligere presidenten vil en tiltale mot ham føre til «problemer av proporsjoner landet kanskje ikke har sett før», skriver avisa.

- Jeg tror ikke folk i USA kan stå for det, la han til.

NEKTER: Donald Trump avviser at han har gjort noe ulovlig og sier han er utsatt for en heksejakt. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB
NEKTER: Donald Trump avviser at han har gjort noe ulovlig og sier han er utsatt for en heksejakt. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Vis mer

«Store problemer»

Radioverten sier deretter at Trump-kritikere kanskje vil beskrive det han sier som en oppfordring til vold.

- Det er ingen oppfordring - jeg bare sier hva min mening er. Jeg tror ikke at folk i dette landet ville stå for det, svarer Trump.

Hewitt fortsetter å presse Trump på spørsmålet, og han gjentar at det ville blitt «store problemer, store problemer», skriver Washington Post.

RALLY: USAs tidligere president Donald J. Trump holdt et folkemøte i Wilkes-Barre i Pennnsylvania natt til søndag 4. september norsk tid Vis mer

Strengt hemmelige

Noen av de graderte dokumentene som ble funnet på Trumps eiendom av FBI, skal ha vært så sensitive at bare presidenten, regjeringsmedlemmer eller medarbeidere nært regjeringsnivå hadde tilgang til dem, har Washington Post tidligere skrevet.

Et av dokumentene skal blant annet ha beskrevet et annet lands militære forsvar og atomvåpenkapasitet, ifølge avisas anonyme kilder.

Justisdepartementet anklager Trump og hans medarbeidere for å ha skjult eller flyttet hemmeligstemplede dokumenter på Mar-a-Lago, slik at de ikke ble funnet av FBI-agenter, noe de betegner som et forsøk på å hindre etterforskningen.

Vil fortsatt stille

Trump avviser at han har gjort noe ulovlig og sier han er utsatt for en heksejakt. Ekspresidenten hevder at dokumentene som ble beslaglagt, var avgradert.

Tidligere denne måneden sa Trump, som motvillig forlot Det ovale kontor i 2020, at «alle vil at han skal stille» som presidentkandidat i det neste valget, som avholdes i 2024.

Under intervjuet med Hewitt avviser han at en eventuell tiltale vil stikke kjepper i hjulene for hans kandidatur, og at han ikke «ville fått noe forbud mot å stille» dersom han ble tiltalt.

- Det ville ikke tatt deg ut av kampen? spør Hewitt.

- Det ville det ikke, svarer Trump.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer