TIL PERSONLIG ANGREP: USAs president Donald Trump går til personlig angrep mot en journalist på Twitter etter at hun kritiserte Trump-administrasjonen. TV-kanalen MSNBC svarer på uttalelsene med å si at det er en trist dag for Amerika. Foto: Scanpix
TIL PERSONLIG ANGREP: USAs president Donald Trump går til personlig angrep mot en journalist på Twitter etter at hun kritiserte Trump-administrasjonen. TV-kanalen MSNBC svarer på uttalelsene med å si at det er en trist dag for Amerika. Foto: ScanpixVis mer

Donald Trump på Twitter:

Trump med tirade mot journalist: - Hun blødde stygt etter en ansiktsløftning. Nå svarer hun med frekk melding

Trump med personangrep på en amerikansk journalist etter at hun kritiserte Trump-administrasjonen. - Trist dag for Amerika, sier TV-kanalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I flere Twitter-meldinger torsdag går USAs president Donald Trump ut mot journalistene Mika Brzezinski og Joe Scarborough, som jobber for TV-kanalen MSNBC.

ANGREP: Journalist Mika Brzezinski kritiserte Trump-administrasjonen i TV-programmet «Morning Joe», som hun har sammen med makker Joe Scarborough. Nå angriper Trump henne - og det svært så personlig. Foto: NTB Scanpix
ANGREP: Journalist Mika Brzezinski kritiserte Trump-administrasjonen i TV-programmet «Morning Joe», som hun har sammen med makker Joe Scarborough. Nå angriper Trump henne - og det svært så personlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den ene av de to amerikanske journalistene blir av Trump omtalt som «gale Mika med lav IQ», etter at hun kritiserte presidentens administrasjon.

«Jeg har hørt at programmet «Morning Joe» med sine dårlige seertall har snakket stygt om meg (jeg ser ikke på det lenger)», skriver Trump på Twitter.

Videre skriver presidenten: «hvordan har det seg da at gale Mika med lav IQ, sammen med psyko Joe, kom til Mar-a-Lago tre dager på rad rundt nyttår og insisterte på å bli med meg», fortsetter presidenten.

Trump skrev videre at Brzezinski «blødde stygt etter en ansiktsløftning», og at han sa nei til de to.

Personlig angrep

Ifølge The Washington Post er uttalelsene om at journalistene skal ha vært desperate etter å henge med Trump på nyttårsaften tvilsomme.

New York Times skal ha sett TV-profilene i selskapet til Trump, men de skal i etterkant ha avvist alle spekulasjoner om at de prøvde å smiske med presidenten.

- Det er ikke oppførselen til noen som vil bli sett på som Trumps venn, skriver avisa.

Scarborough skal også ha sagt i ettertid at de dro til Mar-a-Lago, Trumps eiendom i Florida, for å intervjue presidenten og at det skal være intervjuet han avviste, ikke et forsøk på å sosialisere.

Men det som skaper størst reaksjoner i dag er Trumps nå personlige angrep på journalistene og da spesielt Brzezinski.

Washington Post beskriver Trumps uttalelser om ansiktsløft og lav IQ, som et forsøk på å stemple journalisten som usikker og mindre intelligent.

TRUMP PÅ TWITTER: Donald Trump går til angrep mot journalistene Mika Brzezinski og Joe Scarborough, etter at de kritiserte Trump-administrasjonen. Video: CNN Vis mer

Kritikk mot Trump

Årsaken til Trumps nå krasse meldinger rettet mot journalisten skal være at hun sa dette i TV-programmet:

- Alle i Washington-administrasjonen må se på dette fra et ståsted der de ikke er hjernevasket, fordi de sitter der og er redd for ham, og de tror at de må smiske med presidenten, sa Brzezinski.

Det hvite hus har så langt ikke besvart spørsmål om Trumps siste tvitring og bakgrunnen for den.

- Trist dag

TV-kanalen MSNBC har nå svart på dagens uttalelser fra Trump.

- Det er en trist dag for Amerika når presidenten bruker tiden sin på å mobbe, lyve og spy ut smålige personlige angrep, heller enn å gjøre jobben sin, sier kanalen ifølge The Washington Post.

Brzezinski har selv svart med en tweet med bilde av en pakke med frokostblandingen «Cheerios», hvor det står «Made for Little Hands».

«Morning Joe»-programlederens svar er en henvisning til én av presidentvalgkampens mest merkelige hendelser:

Senator Marco Rubio, én av Trumps hovedmotstandere under nominasjonsvalgkampen, gikk i februar i fjor hardt ut mot Trump. Rubio sa at Trump hadde små hender, og hintet så til at det også var andre deler ved Trump som var små.

- Du vet hva de sier om menn med små hender, spøkte Rubio.

Trump gikk ut og dementerte påstanden til Rubio, inkludert den underforståtte. Rubio har siden beklaget overfor presidenten.

- Jeg kan garantere at det ikke er noe problem. Jeg garanterer det, svarte Trump under et valgkampmøte og viste tilhørerne hendene sine.

Dette er heller ikke første gang Trump kritiserer TV-programmet «Morning Joe». Senest i starten av juni tvitret presidenten at han ikke ser på programmet lenger og at han har hørt at Mika har tatt helt av med alt hatet.

Men på tross av Trumps kritikk har programmet «Morning Joe» hatt flere seere enn noen gang i andre kvartal dette året, skriver Washington Post.