TØFF TALE: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har jobbet hardt og brukt sine diplomatiske evner for å samle NATO-allliansen i økt innsats for terror og bedre byrdefordeling, ikke minst for å gjøre det presidenten for det største medlemslandet, Donald Trump, til lags. Trump svarte med en tale som refset de andre landene i alliansen for å overlate for stor del av regninga til USA. Foto: Lars Eivind Bones
TØFF TALE: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har jobbet hardt og brukt sine diplomatiske evner for å samle NATO-allliansen i økt innsats for terror og bedre byrdefordeling, ikke minst for å gjøre det presidenten for det største medlemslandet, Donald Trump, til lags. Trump svarte med en tale som refset de andre landene i alliansen for å overlate for stor del av regninga til USA. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

NATOs toppmøte:

Trump med tordentale til NATO-allierte. - Ikke uventet at han ville legge press på dem

Donald Trump refset sine NATO-allierte for å overlate for mye av regninga til USA. Han brukte ikke anledningen til å forsikre at USA står ved NATOs kollektive forsvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

USAs nye president og nykommer i NATO Donald Trump ønsket åpenbart ikke å bruke anledningen til å bli godvenner med sine europeiske allierte.

- 23 av 28 NATO-land betaler ikke sin del, dette er ikke rettferdig for amerikanske skattebetalere, tordnet Trump i talen i forbindelse med avdukingen av et minnesmerke over 11/9.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, presidenter og statsministre fra de andre NATO-landene sto nærmest skolerett på plenen utenfor det nye NATO-bygget da USAs nye president ga dem en solid reprimande.

Selv om minitoppmøtet svarer på Trumps krav om byrdefordeling innen NATO, og befester at det mye omtalte målet om at medlemslandene skal bruke to prosent av sine lands BNP på forsvar, var Trump åpenbart ikke fornøyd.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn