Trump med vill selvhyllest: - Fikk seg en ventet smekk over fingrene

Nå tar Demokratene over makta i Representantens hus. - Trump skal likevel være meget fornøyd med at det var Senatet han beholdt, sier norsk ekspert.

I SIGET: Donald Trump har drevet kampanje for en rekke Republikanske kandidater som har gjort det bra i mellomvalget i USA. Det fører til at Republikanernes flertall i Senatet øker, mens de mister majoriteten i Representantenes hus. Foto: Carlos Barria/File Photo/NTB Scanpix
I SIGET: Donald Trump har drevet kampanje for en rekke Republikanske kandidater som har gjort det bra i mellomvalget i USA. Det fører til at Republikanernes flertall i Senatet øker, mens de mister majoriteten i Representantenes hus. Foto: Carlos Barria/File Photo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trump var lenge våken natt til onsdag amerikansk tid. Ifølge Det hvite hus skulle han følge mellomvalget sammen med familien fra presidentresidensen.

Resultatet ble som de fleste prognosene viste. Demokratene tar over majoriteten i Representantenes hus for første gang siden 2010, mens Republikanerne øker sin majoritet i Senatet.(Saken fortsetter under grafikken)

Presidenten selv omtalte det som en gigantsuksess på Twitter grytidlig norsk tid onsdag morgen. Like før 01.30 Washington-tid i natt refererte han også til vill selvhyllest på Twitter.

- Smekk over fingrene

Postdoktor ved Universitetet i Bergen, Hilmar Mjelde, sier at Trump fikk seg en smekk over fingrene.

- Det endte 1-1. Han fikk seg en ventet smekk over fingrene i valget til Representantenes hus. Og Demokratene hadde 26 på valg i Senatet, mange i delstater hvor Trump står knallsterkt. Republikanerne ni stykker. Det skulle bare mangle at Republikanerne ikke klarte å beholde flertallet i Senatet.

Valget er blitt sett på som en slags folkeavstemnning om Trump, og to tredeler av velgerne har i valgdagsmålinger oppgitt at presidenten avgjorde deres stemme. Nesten fire av ti oppga at deres stemme var for å vise motstand mot Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer