Angrepet på Kongressen

Trump-medarbeider arrestert

Frederico Guillermo Klein ble utnevnt av USAs forrige president, Donald Trump, til en politisk stilling i utenriksdepartementet. Torsdag ble han arrestert av FBI siktet for å ha deltatt i det dødelige angrepet på Kongressen 6. januar.

ANGREP: Voldelige demonstranter angrep Kongressen i Washington D.C. 6. januar mens de folkevalgte skulle til å sertifiser valgresultatet. Foto: AP Photo/John Minchillo, File
ANGREP: Voldelige demonstranter angrep Kongressen i Washington D.C. 6. januar mens de folkevalgte skulle til å sertifiser valgresultatet. Foto: AP Photo/John Minchillo, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Dette er den første personen, som jobbet i Trump-administrasjonen, som er blitt pågrepet i saken, skriver Washington Post.

Ifølge FBI skal Klein ha angrepet politiet med et våpen. Etter planen skal det holdes et fengslingsmøte for ham fredag ettermiddag lokal tid.

Rettsdokumenter Washington Post har fått tilgang til, beskriver i detalj hvordan Klein skal ha opptrådt som en del av den voldelige mobben inne i Kongressen. Blant annet skal han, ifølge FBI, har forsøkt å lirke opp ei dør med et politiskjold og bedt andre i mobben om å hjelpe ham.

Direkte forbindelse

Arrestasjonen er den mest direkte forbindelsen mellom Trump-administrasjonen og opprørerne. Litt over 300 personer er så langt arrestert i saken, og Trump selv ble stilt for riksrett anklaget for å ha hisset opp tilhengerne sine til angrepet. I ettertid har flere som støtter Trump, forsøkt å hevde at de som angrep, ikke var så tett knyttet til den forrige presidenten.

Det er også blitt avdekket at en rekke av angriperne var tilknyttet høyreekstreme grupper som Proud Boys og Oath Keepers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer