Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentvalget i USA

Trump meldte om problemer med stemmemaskinene «across entire country». Det var én «r» for mye

- En ganske viktig forskjell. 

HELE LANDET?: Donald Trump meldte for kort tid siden om problemer om stemmemaskiner over hele landet. Det stemte ikke. Foto: Chris Keane / Reuters
HELE LANDET?: Donald Trump meldte for kort tid siden om problemer om stemmemaskiner over hele landet. Det stemte ikke. Foto: Chris Keane / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i kveld skrev presidentkandidat Donald Trump om mulige problemer med stemmemaskinene i landet.

På Twitter siterte Trump CNN, og skrev: «Just out according to @CNN: "Utah officials report voting machine problems across entire country"».

Twitter-meldinga er i skrivende stund delt videre av 13 000 mennesker.

Det eneste problemet var at det ikke var det CNN hadde rapportert.

CNN-profil Jake Tapper la merke til feilen under den amerikanske TV-kanalens livesending, og tok et oppgjør med Trump på direkten.

- CNN rapporterte faktisk ikke det. Problemet er «problemer i hele fylket». Et fylke, ikke landet, som Trump twitret. Forskjellen er en «r», men en ganske viktig en, sa Tapper.

Flere har også lagt merke til det samme.

På Twitter morer flere seg over at presidentkandidaten ikke kan forskjellen på «country» og «county».

I et telefonintervju med Fox News torsdag, fortalte Donald Trump at han hadde fått informasjon om at stemmemaskiner byttet ut republikanske stemmer med stemmer på demokratene, skriver Washington Post.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling