Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA og Trump

Trump mener han blir utsatt for en konspirasjon: - De vil angripe deg, ødelegge familien din og ryktet ditt

Nekter for å ha antastet kvinner.

TALTE I WEST PALM BEACH: Donald Trump gikk hardt ut mot pressen under torsdagens tale i Florida. Foto: EPA/CRISTOBAL HERRERA
TALTE I WEST PALM BEACH: Donald Trump gikk hardt ut mot pressen under torsdagens tale i Florida. Foto: EPA/CRISTOBAL HERRERA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Applaus, jubelrop og store mengder sinne

Under kveldens tale i Florida-byen West Palm Beach portretterte Donald J. Trump seg som en mann som ønsker å hjelpe, men som er utsatt for en konspirasjon.

Denne består, ifølge presidentkandidaten, av alle samfunnsinstitusjonene kontrollert av Clinton-familien og resten av den etablerte eliten i USA.

- Jeg hadde ikke trengt dette. Jeg har en fantastisk familie, har bygget et finansimperium, og kunne unngått denne skrekkfilmen. Men jeg ville gi noe tilbake til landet mitt som har gitt meg så mye, sa Trump til publikum.

Nekter for å ha antastet

I etterkant av at en skandaløs video fra 2005 ble publisert av Washington Post, har kritikken haglet mot republikanerens kvinnesyn.

Denne stormen har på ingen måte løyet etter at en rekke kvinner nylig beskyldte Donald Trump for antasting.

- Plutselig kjenner jeg at noe griper meg. Jeg tror det er Kens kameraveske, det var min første tanke. Jeg snur mer og der står Donald, uttalte Mindy McGillivray.

36-åringen hevder at Trump befølte henne i hans eget herskapshus, Mar-A-Lago, tilbake i 2003.

Hennes historie var en av de som ble bestridt av Trump i West Palm Beach.

- Dette er ren fiksjon og løgn. Du ser på folka som forteller disse beretningene, og du forstår at det de sier ikke er sant. Historiene er blitt publisert av medier som allerede har mistet sin troverdighet, sa Trump og lovte å legge fram beviser for at han var uskyldig senere i valgkampen.

Lover søksmål

Trump pekte videre på pressen, og i særdeleshet New York Times.

Ifølge presidentkandidaten har New York Times aktivt fungert som en støttespiller for hans motkandidat, Hillary Clinton.

Tre av kvinnene som sier de har motsatt uønskede tilnærminger fra Trump, deriblant den tidligere Utah-missedronningen Temple Taggart, har stått fram i den New York-baserte avisa.

- New York Times og Clinton-maskinen har koordinert et angrep mot meg. At disse avsløringene kommer på samme tidspunkt som nye Wikileaks-lekkasjer kommer, er ikke tilfeldig, mente Trump.

- De er grusomme, grusomme løgnere. De henter fram 20 år gamle historier nå. Hvorfor skrev de ikke om det da det hendte? Det ville ha vært årets historie, la han til og lovet et framtidig søksmål.

Trump malte et bilde av et valg som kan bli kuppet av apparatet rundt Clinton-familien og den etablerte pressen.

Sistnevnte omtalte han som lobbyister som først og fremst var ute etter å motarbeide ham.

- Hvis du er i mot dem, så vil kaller de deg rasist og fremmedfiendtlig. De vil angripe deg, ødelegge familien din, og ryktet ditt. De lyver, og lyver, og lyver, sa Trump.

- Den store trojanske hesten

Videre uttalte Trump at årets valg var siste mulighet til å hindre den etablerte makteliten i landet, Clinton inkludert, i å dumpe landet i grøfta.

Politikeren kjørte videre på mange av de temaene som har vært kjernen i hans valgkamp: å skaffe nye jobber, å vinne på det internasjonale markedet og å sikre landegrensene.

Særlig la Trump vekt på den trusselen han mener muslimske flyktninger utgjør.

- Den korrupte makteliten vil ha en radikal globalisme. De vil åpne dørene for den store trojanske hesten. Vi vil ikke bli endel av den historien, sa Trump.

- Den eneste som kan fikse dette

Han satte også spørsmålstegn ved valgmålingene.

Der leder stort sett Hillary Clinton med en solid margin, noe Trump mener ikke reflekterer virkeligheten.

Trump selv la vekt på på gårsdagens måling utført av Rasmussen Reports. Der leder han med to prosentpoeng på sin motstander.

- Vi er en bevegelse som dette landet aldri har sett før. Den korrupte eliten vet at vi er en trussel, sa Trump om valget som han omtaler som siste sjanse til å ta makta tilbake til folket i USA.

- I mitt tidligere liv var jeg på innsiden. Jeg tilhørte den spesielle klubben, og derfor er jeg den eneste som kan fikse dette. Jeg gjør det folket. Vi skal ta tilbake landet vårt og gjøre det stort igjen, uttalte Donald J. Trump.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!