Trump mener mannen ved siden av JFKs drapsmann er faren til Ted Cruz

- Han er også i all hemmelighet Elvis, og Jimmy Hoffa ligger begravet i hagen, svarer Cruz

HEVDER DETTE ER FAREN TIL CRUZ: Ifølge Donald Trump er mannen til høyre på bildet faren til presidentkandidat Ted Cruz. Bildet er tatt tre måneder før Lee Harvey Oswald (til venstre i bildet) drepte John F. Kennedy. Foto: Warren Commision/FBI
HEVDER DETTE ER FAREN TIL CRUZ: Ifølge Donald Trump er mannen til høyre på bildet faren til presidentkandidat Ted Cruz. Bildet er tatt tre måneder før Lee Harvey Oswald (til venstre i bildet) drepte John F. Kennedy. Foto: Warren Commision/FBI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump har antydet at Rafael Cruz, faren til hans argeste konkurrent Ted, var tilknyttet mannen som drepte president John F. Kennedy i 1963. Det skriver BBC.

- Faren hans var sammen med Lee Harvey Oswald i forkant av at Oswald ble ... du vet, skutt. Jeg mener, hele greia er idiotisk, sa presidentkandidaten i et intervju med Fox News, og la til: 

- Jeg mener, hva gjorde han? Hva gjorde han sammen med Lee Harvey Oswald kort tid før skytingen? Det er forferdelig. 

Uttalelsene kommer dagen etter at amerikanske The National Enquirer publiserte et bilde avisa hevder viser Rafael Cruz sammen med Oswald.

- Ikke bevis National Enquirer leide inn «foto-eksperter» som konkluderte med at bildet, som er tatt i august 1963, viser de to sammen. Det er fra før kjent at Oswald på dette tidspunktet jobbet på vegne av en pro-Castro gruppe i New Orleans. Avisa har ikke bekreftet «bevisene» på noen som helst måte.

- Det er veldig subjektivt. Det er ikke bevis, men bare en mening, sier Gus Russo, som er ekspert på Kennedy-drapet, til Miami Herald.

National Enquirer var også avisa som beskyldte Ted Cruz for å ha hatt fem elskerinner. Mange medier, i tillegg til Cruz selv, påpekte den gang at Trump lenge har vært en god venn av David Pecker, administrerende direktør i nettopp The National Enquirer.

MANGLER BEVIS: Amerikanske National Enquirer slår fast at faren til presidentkandidat Ted Cruz, kjente JFKs drapsmann Lee Harvey Oswald. Faksimile: The National Enquirer
MANGLER BEVIS: Amerikanske National Enquirer slår fast at faren til presidentkandidat Ted Cruz, kjente JFKs drapsmann Lee Harvey Oswald. Faksimile: The National Enquirer Vis mer

John F. Kennedy ble skutt i Dallas 22. november samme år, og den offisielle konklusjonen fra amerikanske myndigheters side har hele tiden vært at Oswald var drapsmannen. Konspirasjonsteoriene har likevel florert, og mange har hevdet at det må ha vært mer enn én skytter. 

Lee Harvey Oswald ble selv drept av nattklubbeier Jack Ruby 24. november 1963, to dager etter at Kennedy ble myrdet, og måtte følgelig aldri svare for drapet i noen rettssal. 

Cruz-kampanjen var raskt ute med å avfeie historien som en «søplete tabloidhistorie».

- Trump er frakoblet virkeligheten, og de falske, billige og meningsløse kommentarene han kommer med hver eneste dag viser hans desperasjon etter oppmerksomhet, heter det i en uttalelse fra Cruz-kampanjen. 

- Ja, faren min drepte J.F.K. Tirsdag slo Cruz hardt tilbake og kalte Trump for en «patologisk løgner», «en narcissist», og en mann som har sex med gifte kvinner og skryter av det.

- Jeg burde vel bare innrømme det: Ja, faren min drepte J.F.K. Han er også i all hemmelighet Elvis, og Jimmy Hoffa ligger begravet i hagen hans, sa han, ifølge New York Times, før han i en mer alvorlig tone ba folk tenke nøye over hvem de stemmer fram som presidentkandidat:

- Donald Trump har hatt sex med en rekke gifte kvinner, og han skryter av det. Jeg ber alle om å tenke på våre tenåringer og barn. Vil dere ha en president som snakker om hvor fantastisk det er å være utro? Hvor stolt han er av dette? En president som beskriver sine kjønnsykdommer som sitt personlige Vietnam?

Vinn eller forsvinn Sleivsparkene fra republikanerne kommer foran primærvalget i Indiana, som gjennomføres natt til onsdag norsk tid. Vinneren av valget stikker av med de fleste av delstatens 57 delegater. Nattas valg har også blitt beskrevet som Cruz' siste sjanse til å stoppe Trump.

Trump har en solid ledelse på meningsmålingene i delstaten, og tallknuserne i Fivethirtyeight anslår at Trump har 83 prosents sjanse til å vinne Indiana.

Gjenstående republikanske primærvalg:

3. mai: Indiana (57 delegater).

10. mai: Nebraska (36 delegater).
West Virginia (34 delegater).

17. mai: Oregon (28 delegater).
Washington (44 delegater).

7. juni: California (172 delegater).
Montana (27 delegater).
New Jersey (51 delegater).
New Mexico (24 delegater).
South Dakota (29)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer