MØTTES IGJEN: Donald Trump og Emmanuel Macron møttes lørdag i Paris, bare noen dager etter at Macron antydet at Europa trenger en felles hær til forsvar mot blant andre USA. Bildet er fra et tidligere møte mellom de to, i juni i år. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix
MØTTES IGJEN: Donald Trump og Emmanuel Macron møttes lørdag i Paris, bare noen dager etter at Macron antydet at Europa trenger en felles hær til forsvar mot blant andre USA. Bildet er fra et tidligere møte mellom de to, i juni i år. Foto: Saul Loeb / AFP / ScanpixVis mer

Trump møtte Macron i Paris

Donald Trump og Emmanuel Macron møttes lørdag i Paris, bare noen dager etter at Macron antydet at Europa trenger en felles hær til forsvar mot blant andre USA.

USAs president er i Frankrike for å delta i markeringen av hundreårsdagen for våpenhvilen som markerte slutten på første verdenskrig.

Lørdag møtte Trump sin franske kollega i Elysée-palasset i Paris. Macron beskrev den amerikanske presidenten som en god venn, og Trump holdt tommelen opp før samtalene begynte.

Oppkjøringen til møtet har vært preget av Macrons oppsiktsvekkende forslag tidligere denne uken om en ny europeisk hær.

– Vi må beskytte oss selv når det gjelder Kina, Russland og til og med USA, sa Macron i et radiointervju.

Ikke overraskende reagerte USA på uttalelsen. – Svært fornærmende, tvitret Trump etter å ha ankommet Paris fredag. Han foreslo at Europa bør konsentrere seg om å betale sin del av utgiftene for NATO-samarbeidet.

(©NTB)