Innkalt som vitne:

Trump nekter henne å svare

Trumps tidligere kommunikasjonsdirektør Hope Hicks har fått instrukser om ikke å overlevere dokumenter til Kongressen, ifølge komitéleder.

NEI: Donald Trump har bedt sin tidligere kommunikasjonsdirektør Hope Hicks om å ikke levere fra seg dokumenter til Kongressen, selv etter at Hicks har blitt stevnet. Foto: NTB Scanpix
NEI: Donald Trump har bedt sin tidligere kommunikasjonsdirektør Hope Hicks om å ikke levere fra seg dokumenter til Kongressen, selv etter at Hicks har blitt stevnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

USAs president Donald Trump har instruert de tidligere administrasjonstoppene Hope Hicks og Donald McGahn om ikke å gi fra seg stevnede dokumenter til Kongressen.

Det melder Washington Post.

Også McGahns rådgiver, Annie Donaldson, har fått instruksjoner fra Det hvite hus om ikke å samarbeide med den aktuelle komiteen i Kongressen, justiskomiteen i Representantenes hus.

Langer ut

Det får komiteens leder, demokraten Jerry Nadler, til å lange ut mot Trump og Det hvite hus.

- Som en del av Trumps kontinuerlige motarbeiding av Kongressen, har Det hvite hus instruert både Hope Hicks og Annie Donaldson om ikke å overlevere dokumenter i forbindelse med komiteens stevning forrige måned, sier Nadler i uttalelsen.

Komiteen etterforsker hvorvidt Donald Trump har misbrukt makten til presidentembetet, og er bare en av flere etterforskninger i Kongressen som involverer Trump.

Hicks var Trumps og Det hvite hus' tidligere kommunikasjonsrådgiver. McGahn var Det hvite hus' sjefadvokat. Ingen av dem jobber lenger for Trump, men begge har valgt ikke å samarbeide med justiskomiteen, på bakgrunn av Trump-instruksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer