Trump nominerer Kavanaugh til høyesterettsdommer

Presidenten offentliggjorde valget sitt i natt.

Nominasjon: I natt nominerte Donald Trump Brett Kavanaugh til ny høyesterettsdommer. Foto: NTB Scanpix
Nominasjon: I natt nominerte Donald Trump Brett Kavanaugh til ny høyesterettsdommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I natt fikk Donald Trump æren av å gjøre noe ikke alle presidenter er forunt - og det for andre gang på halvannet år. Forrige gang han nominerte en person som ny høyesterettsdommer, ble valget omtalt som en av hans største seire som president.

Offentliggjorde valget

I natt ble det kjent at presidenten nominerer konservative Brett Kavanaugh som ny høyesterettsdommer. Under talen begynte Trump med å takke nylig pensjonerte Anthony Kennedy for lang og tro tjeneste.

- Det er min ære å nominere Brett Kavanaugh som ny høyesterettsdommer, sier Trump.

Trumps valg av Brett Kavanaugh (53) kan dreie høyesterett i en mer konservativ retning. På grunn av sin unge alder, kan Kavanaugh bli sittende i flere tiår. Det kan blant annet få betydning for kvinners rett til selvbestemt abort.

Mannen som skal erstattes, Anthony Kennedy, satt på den såkalte vippestemmen. Dermed kan Trumps valg få betydning om abortspørsmålet havner i høyesterett igjen. Trump har tidligere lovet at hans høyesterett skal omgjøre abortlovgivningen.

Av amerikanske medier ble Brett Kavanaugh og Thomas Hardiman utnevnt som Trumps favoritter. Sistnevnte skal også ha støtten til Trumps søster, Maryanne Trump Barry, som tidligere har jobbet med ham, ifølge The New York Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer