Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump og Clinton vinner primærvalgene i Arizona

Favorittene rykker fra.

SEIER: Donald Trump og Hillary Clinton tok i natt nye viktige skritt mot å bli henholdsvis republikanernes og demokratenes presidentkandidat. Foto: AFP PHOTO / DSK
SEIER: Donald Trump og Hillary Clinton tok i natt nye viktige skritt mot å bli henholdsvis republikanernes og demokratenes presidentkandidat. Foto: AFP PHOTO / DSK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Kjendisriking og eiendomsmogul Donald Trump har vunnet det republikanske nominasjonsvalget i Arizona. Hillary Clinton har vunnet på demokratisk side, ifølge nyhetsbyrået AP.

Trump vinner dermed alle de 58 delegatene den vestlige delstaten sender til republikanske landsmøtet. Favoritten til å bli partiets presidentkandidat har ledet stort på meningsmålingene i delstaten, som grenser mot Mexico, og hvor innvandring er et stort tema.

Trump hadde på forhånd blant annet fått støtte fra den berømte sheriffen i Maricopa County, Joe Arpaio og tidligere guvernør Jan Brewer.

Med seieren tar Trump enda et steg mot å rykke fra utfordrerne Ted Cruz og John Kasich.

På demokratisk side rykket Hillary Clinton fra utfordreren Bernie Sanders. Det er et surt nederlag for Sanders som har brukt store ressurser i Arizona og håpet på å få ny fart i sin valgkamp gjennom en seier der.

Både Clinton og Sanders har gjort store framstøt mot latinamerikanere som utgjør om lag 30 prosent av velgerne i Arizona. De 85 delegatene fra delstaten til demokratenes landsmøte, blir fordelt proprosjonalt mellom kandidatene.

Tidlig onsdag morgen norsk tid ble det klart at Sanders hadde vunnet caucuset i Utah, ifølge AP. Det er en særdeles etterlengtet seier for Sanders som håper å vinne en rekke caucus i de vestlige delstatene. Utah har 37 delegater som fordeles proporsjonalt.

I natt er det også nominasjonsvalg i Idaho og Utah.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!