Trump og Kim på rett kurs mot toppmøte

Mens Nord-Koreas leder Kim Jong-un er bestemt på å skrive ny historie med USA, sier president Donald Trump at samtalene dem imellom går «veldig, veldig bra».

POSITIV: Donald Trump sier at samtalene mellom USA og Nord-Korea går «veldig, veldig bra». Foto: NTB Scanpix
POSITIV: Donald Trump sier at samtalene mellom USA og Nord-Korea går «veldig, veldig bra». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er kun få dager siden Trump valgte å avlyse det planlagte toppmøtet i Singapore 12. juni. Men allerede dagen etter virket han å åpne opp for at det likevel kunne finne sted.

Kim gikk lørdag i hastemøte med Sør-Koreas president Moon Jae-in for å prøve å redde det mye omtalte toppmøtet, ifølge internasjonale medier.

Vil redde toppmøtet

Kim er fast innstilt på at toppmøtet med Trump skal gjennomføres etter planen, ifølge det statlige nyhetsbyrået i Nord-Korea, KCNA. Det samme bekrefter Moon i en uttalelse søndag.

- Kim og jeg har blitt enige om at toppmøtet burde bli holdt og at vårt ønske om atomnedrustning på Korea-halvøya ikke burde stanse, sa Moon ifølge Reuters.

Ifølge den sørkoreanske presidenten mener Kim at møtet med Trump vil markere en milepæl hvor flere tiår med konfrontasjoner vil ta slutt.

- Kim uttrykte sin intensjon om å sette en stopper for en krigs- og konfrontasjonsfylt historie ved å holde et vellykket toppmøte og samarbeide for fred og velstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer