Trump og Kim tror toppmøtet blir en suksess

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier han er sikker på at toppmøtet med Donald Trump vil gi gode resultater. USAs president er enig.

HANOI: Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, og USAs president, Donald Trump, møtes andre dag under toppmøtet i Hanoi. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to lederne tok hverandre i hendene, smilte og lo da de møttes i den vietnamesiske hovedstaden Hanoi tidlig på kvelden onsdag lokal tid.

- Jeg er sikker på vi denne gangen vil oppnå resultater som alle vil ønske velkommen, sa Kim.

- Jeg vil gjøre mitt beste for at dette skal skje, la han til.

Trump fulgte opp og spådde at toppmøtet vil bli svært vellykket.

- Vi får se hva som skjer, men vi ønsker å gjøre noe stort.

Onsdag skal de to lederne ha samtaler uten rådgivere til stede, før de spiser middag sammen. Toppmøtet fortsetter torsdag.

Dette er andre gang Trump og Kim møtes, og det første toppmøtet mellom dem ble holdt i Singapore i fjor. USA forsøker å få Nord-Korea til å gå med på en avtale som innebærer nordkoreansk atomnedrustning.

Det er blitt spekulert på om de Trump og Kim i Hanoi vil komme med en felles erklæring om en formell slutt på Korea-krigen. På spørsmål fra en journalist onsdag om det kommer en slik erklæring, svarte Trump:

- Vi får se.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer