Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea-konflikten

Trump og Putin drøftet hvordan de skal takle Kim

Ønsker diplomatisk prosess med Nord-Korea.

SNAKKET PÅ TELEFONEN: Donald Trump og Vladimir Putin. Foto: AFP PHOTO / DON EMMERT AND Natalia KOLESNIKOVA/NTB Scanpix
SNAKKET PÅ TELEFONEN: Donald Trump og Vladimir Putin. Foto: AFP PHOTO / DON EMMERT AND Natalia KOLESNIKOVA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krigen i Syria var et av temaene presidentene Donald Trump og Vladimir Putin snakket om over telefonen tirsdag.

Trump og Putin drøftet samarbeidet i bekjempelsen av terror i Syria, opplyser Kreml ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

De to presidentene skal også ha blitt enige om å prøve få til et møte i forbindelse med G20-møtet i Hamburg i juli.

Diskuterte Nord-Korea

I tillegg snakket Trump og Putin om å få til et samarbeid om en diplomatisk prosess i Nord-Korea, opplyser Kreml.

Tirsdagens telefonsamtale er den første kjente samtalen mellom de to presidentene siden USAs omfattende bombeangrep på en syrisk flybase i 13. april. I Moskva ble angrepet oppfattet som en provokasjon.

Trump og Russlands president imidlertid har hatt flere samtaler siden Trump ble valgt, inkludert en prat etter terrorangrepet i St. Petersburg 4. april, som Trump fordømte.

UVIRKELIG: Tre lange rekker med artilleri viser det Nord-Koreas statslige medier kaller en «felles avfyringsdemonstrasjon». Den svære militærøvelsen skal ha blitt arrangert i Wonsan-provinsen for å feire 85-årsjubileet til landets hær. Video: Scanpix/CNN Vis mer

Dårligere forhold enn ventet

Trump har nylig uttalt at forholdet mellom USA og Russland trolig er på sitt dårligste noensinne. Uttalelsen står i sterk kontrast til retorikken fra valgkampen hans, der Trump sa at han håpet at han og Putin ville samarbeide i kampen mot terrorisme.

Syria var også et av de viktigste temaene da USAs utenriksminister Rex Tillerson møtte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva i april i år.

Tillerson understreket på pressekonferansen at forholdet mellom de to landene er preget av alvorlig mistillit.

Begge var enige om at det er viktig å bedre dialogen mellom USA og Russland, spesielt når det gjelder uenighetene om Syria og hva som trengs for å få slutt på den seks år lange krigen.

(NTB)

FULL JUBEL: Propagandavideo av et brennende amerikansk flagg er noe av underholdningen i forbindelse med feiringen av Kim Il-sungs 105-årsjubileum. Video: CNN Vis mer