Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump om Bill Clintons utroskap på nittitallet: - Hillary lot det skje

Går til brutalt motangrep etter Clinton-kampanje.

 OFFENSIV:  - Hun er gift med mannen som er den verste kvinnemishandleren i politikkens historie, sa Trump ifølge AP om Hillary Clinton lørdag. Her i Indiana tidligere denne måneden. Foto: EPA/TANNEN MAURY
OFFENSIV: - Hun er gift med mannen som er den verste kvinnemishandleren i politikkens historie, sa Trump ifølge AP om Hillary Clinton lørdag. Her i Indiana tidligere denne måneden. Foto: EPA/TANNEN MAURY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den republikanske valgkampen ble tidligere i år omtalt som den skitneste noensinne av en rekke amerikanske medier.

Lite tydet på at det kommer til å endre seg under Donald Trumps seneste valgstevne i Spokane, Washington.

Denne gangen rettet Trump oppmerksomheten sin mot kvinnen som blir sett på som den mest sannsynlige motkandidaten hans etter primærvalget, ifølge AP.

- Hun er gift med mannen som er den verste kvinnemishandleren i politikkens historie, sa Trump ifølge AP og hentydet med det til tidligere president Bill Clintons utroskapsskandale tilbake på nittitallet.

Svarer på millionkampanje Uttalelsen kommer kun fire dager etter at Hillary Clinton slapp sin første anti-Trump-kampanje, og den republikanske presidentkandidaten var klar på at han forventet hard medfart fra Clintons valgapparat.

Priorities USA, den sentrale super-packen som støtter Clinton, har allerede brukt 91 millioner dollar på å en kampanje som starter neste måned.

Den forventes å rette seg mot Trumps kvinnesyn - et betent tema etter hotellmagnatens mange kontroversielle utspill rettet mot kjente amerikanere som komikeren Rosie O'Donnell og journalisten Megyn Kelly.

- Det er flere enn Clinton som kan spille det spillet, sa Trump.
- Clinton lot det skje Han la til at han så på Clinton som en passiv aktør i det han kaller Bill Clintons forferdelige behandling av kvinner.

- Hun lot det skje. Ingen har var verre med kvinner enn Bill Clinton, og jeg ser på henne som medskyldig i det han gjorde, sa Trump i talen der han uttalte at USA hadde utviklet en usunn kultur der det ikke gikk an å snakke tøft om kvinner.

Clinton har så langt ikke svart på de seneste kommentarene fra Trump, men sa tidligere denne uka at hun ikke fryktet at Trump ville forsøke å rette velgernes fokus mot ektemannen hennes.

- Dersom han vil gå tilbake til 1990-tallet og følge i fotsporene til alle som har forsøkt å slå meg ned og ut av den politiske arenaen, må han gjerne prøve. For meg er dette et klassisk eksempel på en brautende og bøllete fyr, som har slått ut alle republikanerne fordi de var målløse, sa Clinton til CNN torsdag.

Møter trolig hverandre Hun og Trump er favoritter til å stille for hvert sitt parti når den amerikanske valgkampen skal avgjøres senere i år.

Mens motkandidatene John Kasich og Ted Cruz ikke lenger kan ta igjen Trump på den republikanske siden, har Clinton etter 94 prosent av delegatene hun trenger for å vinne nominasjonen mot Vermont-senator Bernie Sanders.

Dette på tross av at Sanders vant primærvalget i Washington lørdag og kuttet forspranget til Clinton noe.

Clinton har nå 2299 delegater, mens Sanders har 1 453, ifølge New York Times.  

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!