Amerikansk valgkamp:

Trump om helsa til Hillary: - Jeg ser det jeg ser

Ønsket demokratenes presidentkandidat god bedring, men slaktet hennes angrep på hans egne velgere.

HAR FRAMGANG: Donald Trump har tatt innpå Hillary Clinton på de amerikanske valgmålingene. FOTO: EPA/JIM LO SCALZO/NTB Scanpix
HAR FRAMGANG: Donald Trump har tatt innpå Hillary Clinton på de amerikanske valgmålingene. FOTO: EPA/JIM LO SCALZO/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går skjedde det siste Hillary Clintons valgapparat hadde håpet på.

Et kamera fanget opp presidentkandidaten da hun vaklet inn i en bil, tydelig påvirket av det som skal være en lungebetennelse.

Dette har igjen ledet til spørsmålstegn ved Clintons helse, en usikkerhet Donald Trump var ventet å understreke ytterligere under dagens intervju med Fox News.

BLIR STØTTET: Denne videoen viser demokratenes presidentkanditat Hillary Clinton som må bli støttet inn i en bil etter et arrangementet til minne om 11. september 2001. Video: AFP / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Ønsket god bedring

De største mengdene bensin på bålet uteble imidlertid.

- Jeg vet ikke mer enn dere akkurat nå, men jeg håper at hun blir frisk, og at vi ser henne igjen når det skal debatteres. Men jeg er som dere, jeg ser det jeg ser, sa en rolig og behersket utgave av presidentkandidaten til Fox sine reportere.

Trump var imidlertid langt krassere da han ble bedt om å kommentere det Clinton har sagt om republikanerens velgerskare.

- Trodde ikke mine egne ører

Demokratenes presidentkandidat kalte halvparten av Trumps velgere rasister, sexister, homofobe, islamofobe eller fremmedfiendtlige - noe hun senere har beklaget.

- Jeg trodde ikke mine egne ører da jeg hørte om det. Og hun sa det med et slikt sinne, sier Trump om det han omtaler som «årets største politiske feil».

Videre la eiendomsmagnaten vekt på at Clinton også kom til å være president for gruppa hun omtalte i negative ordelag.

Hevder støtte blant svarte

Om hun blir valgt. Akkurat det mente Trump, ikke uventet, var usannsynlig.

- Min velgerkjerne er blå, men jeg har også støtte blant latinoer og afro-amerikanere, sa Donald Trump og la til at han ventet å få store mengder afro-amerikanske stemmer under valget i november.

Akkurat det er ikke veldig sannsynlig, skal en tro en rekke valgmålinger.

Den kanskje mest ekstreme målinga ble utført på vegne av NBC News og publisert tidlig i august.

Der uttrykte hele 91 prosent av de spurte, alle afro-amerikanere, at de støttet Clinton, mens kun 1 prosent sa at de støttet Trump.

Framgang for Trump

Republikanernes presidentkandidat har imidlertid tatt innpå Clinton på de siste valgmålingene.

I forrige uke kom CNN med en måling der Donald Trump ledet med to prosentpoeng.

- Nesten dødt løp konkluderer CNNs sjef for meningsmålinger, Jennifer Agiesta, i overskriften på artikkelen om den siste utviklingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer