Trump om New York-terrorist: - Han bør få dødsstraff

Presidenten raser på Twitter.

KREVER HARD STRAFF: President Donald Trump sa på en pressekonferanse onsdag at han krever hardere straffer for terrorhandlinger. Natt til torsdag raser han på Twitter. Bildet er fra oktober. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KREVER HARD STRAFF: President Donald Trump sa på en pressekonferanse onsdag at han krever hardere straffer for terrorhandlinger. Natt til torsdag raser han på Twitter. Bildet er fra oktober. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs president Donald J. Trump fyrer løs på Twitter, etter at det ble kjent at Sayfullo Saipov (29) ba om å få vise fram IS-flagget på sykehuset.

Trump skriver følgende:

- New York-terroristen var glad da han spurte om å få henge IS-flagget på rommet sitt på sykehuset. Han som drepte åtte personer og skadet 12 personer. HAN BØR FÅ DØDSSTRAFF!

- Send dem til Guantanamo

Dette er ikke første gang presidenten reagerer på terrorangrepet som fant sted tirsdag ettermiddag norsk tid.

I en tordentale onsdag sa han at han ønsker å sende terrorsiktet Sayfullo Saipov til Guantanamo, samtidig som han ønsker strengere grensepolitikk.

MISTENKT: Sayfullo Saipov, en 29 år gammel usbeker, er mistenkt for å ha gjennomført terrorangrepet i New York City. Ni mennesker ble drept da de syklet eller gikk på gaten, da Saipov kom kjørende i en lastebil. Etter å ha krasjet inn i en buss, ble Saipov skutt i magen av en politimann. Han ble operert i natt norsk tid og ser ut til å overleve. Video: CNN Vis mer

- Vi vil med en gang begynne arbeidet for å kvitte oss med lotteriet med en gang. Det samme gjelder kjedemigrasjon (familieinnvandring. red. anm.). Vi vil at folk skal få komme hit basert på prestasjoner, uttalte Trump.

Presidenten omtalte tirsdagens hendelse som grusom, og terror som en stor utfordring for USAs sikkerhetstjeneste.

- Vi må bli tøffere, smartere og mye mindre politisk korrekte. Vi, og andre land, må ikke være redde for å gjøre noe. Vi må gjøre det vi kan for å beskytte våre innbyggere. sa Donald J. Trump, for så å etterspørre to tiltak:

Visumlotteriet

Strengere straff og kjappere rettergang.

- Vi må stoppe angrepene, og gi terroristene mye hardere straffer enn det de dyrene får nå. Vi krever tøff rettferdighet og rask rettferdighet. Det vi har nå er en vits, uttalte Donald J. Trump.

- Send dem til Guantanamo. Det er definitivt noe jeg vil vurdere, sa Trump på spørsmål fra pressen.

Ifølge Donald J. Trump kom den mistenkte angriperen til USA fra Usbekistan i 2010 gjennom visumlotteriet presidenten nå ønsker å stoppe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer