Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump om Pelosi: - En syk kvinne!

Donald Trump fyrte tirsdag kveld løs mot speaker Nancy Pelosi.

FOR TUNG: Nancy Pelosi kritiserte Trump for bruken av malaria-medisin på grunn av hans alder og vekt. Det likte Trump dårlig. Video: CNN Vis mer

På en pressekonferanse natt til mandag kom president Donald Trump med den oppsiktsvekkende opplysningen om at han tar malariamedisinen hydroksyklorokin. Han hevdet han tar dette for å unngå å utvikle symptomer dersom han skulle bli smittet av coronaviruset.

- Jeg synes ikke han burde ta noe som ikke er godkjent av forskerne - særlig ikke i hans aldersgruppe og hans vektklasse: Sykelig overvektig, kaller de det, kommenterte speakeren i Representantenes hus, Nancy Pelosi, om Trumps medisinbruk.

På en pressekonferanse i kongressbygningen på Capitol Hill tirsdag kveld slo Trump tilbake mot Pelosi.

- Jeg svarer ikke henne. Hun er bortkastet tid, sa han etter å ha fått spørsmål om hva han mente om Pelosi sin uttalelse.

- Pelosi er en syk kvinne. Hun har mange problemer - mange mentale problemer, fortsatte Trump.

Svarte på omstridt medisinbruk

Presidenten svarte også på hvorfor han bruker den omstridte malariamedisinen.

- Jeg jobber med leger og hvis du ser på den eneste dårlige undersøkelsen ga de den til folk som var i veldig dårlig forfatning. De var veldig gamle og nesten døde, sa han.

FYRET LØS: Da president Donald Trump ankom Capitol Hill tok han si tid til å skjelle ut Nancy Pelosi. Video: AP Vis mer

Trump sa videre at medisinbruken er et personlig valg som gir han ekstra sikkerhet.

- Det er en individuell avgjørelse. Om det hadde vært noen andre enn meg hadde folk sagt at det var smart, la han til.

Kom med Kina-stikk

For bare noen timer siden holdt Trump en annen pressekonferanse hvor han kom med et nytt stikk til Kina.

Under pressekonferansen opplyste Trump at de bevilger 16 milliarder dollar til bønder som følge av pandemien.

- Vi har jobbet hardt for dette. Denne støtten vil hjelpe bønder som er rammet av den globale pandemien - som er forårsaket av Kina, sa han.

Trump brukte også anledningen til å skryte av seg selv.

- Du kan gå tilbake til Abraham Lincoln. Det er ingen som har behandlet bøndene så bra som Trump, sa han.

Trump møtte pressen etter at han natt til tirsdag delte et brev, som han har sendt til WHO, hvor han truet med å fryse støtten til organisasjonen permanent, dersom de ikke gjennomfører betydelige forbedringer i løpet av 30 dager.

Trump har også beskyldt WHO for å ha tatt for lett på utbruddet i starten og for å ha hjulpet Kina med å skjule hvor farlig og utbredt coronaviruset var.

Talsmann Zhao Lijian i det kinesiske utenriksdepartementet har svart med å si at Trump forsøker å sverte Kina og sluntre unna forpliktelsene overfor organisasjonen.

KINA KRITIKK: President Donal Trump kom med nok et stikk til Kina, samtidig som han fikk skrytt av seg selv under pressekonferansen tirsdag 19. mai. Video: AP Vis mer

Roste Brundtland

I brevet til WHO viste Trump også til WHOs håndteringen av utbruddet av SARS, som fant sted mens Gro Harlem Brundtland ledet organisasjonen. Trump roste Brundtlands håndtering, og nevnte at hun frarådet reise til utsatte områder for å hindre smittespredning.

Brundtland var generalsekretær i WHO fra juli 1998 til juli 2003. Hun var også Norges første kvinnelige statsminister, og regjerte i tre perioder.

Brundtland har svart at det siste vi trenger nå, er å angripe Verdens helseorganisasjon (WHO).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!