Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump

Trump om riksrett: - Borgerkrigsliknende splittelse

USAs president er fremdeles lynforbanna.

ILLSINT: USAs president Donald Trump har kalt riksrettsprosessen som er startet mot ham for historiens største heksejakt. Foto: AFP/NTB Scanpix
ILLSINT: USAs president Donald Trump har kalt riksrettsprosessen som er startet mot ham for historiens største heksejakt. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer

USAs president Donald Trump fortsetter sine Twitter-angrep mot varsleren som er i sentrum for den voksende Ukraina-skandalen, skriver NBC News.

Bråket, som nå har ledet fram til starten på en riksrettsprosess mot Trump, startet med et utdrag av president Donald Trumps samtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, og eskalerte med et varsel fra en etterretningskilde.

Personen slo alarm etter å ha blitt kjent med innholdet i samtalen mellom Trump og Ukrainas president.

Varselet gjelder blant annet at Trump skal ha forsøkt å presse Zelenskyj til å etterforske Hunter Biden, sønnen til Trumps politiske rival Joe Biden, som satt i styret til et korrupsjonsanklaget ukrainsk gasselskap.

- Borgerkrigsliknende splittelse

På Twitter siterer nå Trump sin støttespiller pastor Robert Jeffress, som i et intervju med Fox News sier han frykter at en riksrettssak mot presidenten vil føre til «en borgerkrigsliknende splittelse i nasjonen».

«.... hvis demokratene lykkes med å fjerne presidenten (som de aldri kommer til), vil det føre til en borgerkrigsliknenede splittelse i denne nasjonen som vårt land aldri vil heles fra. ”Pastor Robert Jeffress, @FoxNews», skriver Trump.

FERSKET: President Donald Trump går til full konfrontasjon med leder av etteretningskomitéen i representantenes hus, Adam Schiff. Video: CNN/AP/NTB Scanpix Vis mer

Riksrettsprosessen som nå er igangsatt har også fått Trump til å fyre av gårde krasse angrep mot sine politiske motstandere, spesielt mot demokraten Adam Schiff, som leder etterretningskomiteen i Representantenes hus.

Årsaken til det er at Schiff, etter at komiteen offentliggjorde en sladdet versjon av varslerrapporten mot Trump, parafraserte den mye omtalte telefonsamtalen mellom Trump og Zelenskyj.

- Korrupt tornado

Det har gjort Trump så rasende at han kommer med det ene angrepet etter det andre på Schiff. Natt til mandag kom det ei ny kraftsalve fra presidenten på Twitter.

«Som alle amerikanere fortjener jeg å møte den som kommer med anklager mot meg, spesielt når denne anklageren, den såkalte 'varsleren', omtaler en perfekt samtale med en utenlandsk leder på en fullstendig feilaktig og svindelaktig måte. Så finner Schiff på hva jeg sa ved å lyve til Kongressen», skriver Trump.

Tidligere demokratisk presidentkandidat, Hillary Clinton, har også tidligere fått føle på presidentens twitterharme.

Nå er det imidlertid Clinton som velger å beskrive Trump i særdeles negative ordelag på Twitter:

«Presidenten er en korrupt, menneskelig tornado», skriver Clinton.

BLIR SINT: Skuespiller Robert de Niro refser kritikerne på direktesendt TV. Video: CNN Vis mer

Varsleren beskyttes

Personen som varslet om innholdet i Donald Trumps samtale med den ukrainske presidenten, er under føderal beskyttelse, skriver NTB.

Det er CBS-programmet «60 minutes» som har fått tak i et brev som indikerer at varsleren er under beskyttelse fordi han eller hun frykter for sikkerheten.

Varslerens advokater sier nå at Donald Trumps ord setter deres klient i fare, skriver BBC.

Siden transkripsjonen av Trumps samtale med presidenten i Ukraina ble avslørt, har Trump bedt om at den anonyme varsleren skal avsløres.

Demokratene sier at varsleren vil vitne for kongressen «ganske snart» - når det er gjort skritt for å beskytte varslerens identitet.

Trump har, på sin side, antydet at motstanderne hans kan bli arrestert for «forræderi».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling