Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump om sine første hundre dager: Vil saksøke alle kvinnene som har anklaget ham

Trump holder sin Gettysburg-tale.

SØKSMÅL: Dersom han vinner valget, vil Donald Trump saksøke kvinnene som har anklaget ham for seksuell trakassering. Lørdag holdt han sin Gettysburg-tale. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SALT LAKE CITY (Dagbladet): Donald Trump holdt i kveld sin Gettysburg-tale, der han legger fram planen for hans første hundre dager dersom han blir president.

Der sier han at han skal saksøke alle kvinnene som har anklaget ham for beføling eller antasting.

- Alle løy

- Alle kvinnene løy da de kom fram for å skade kampanjen min. De har funnet det på ut av det blå. Det har aldri skjedd. Alle disse kvinnene vil bli saksøkt etter at valget er over, sier Trump under talen i byen i Pennsylvania.

Totalt ti kvinner har anklaget Donald Trump for beføling eller uønskede seksuelle tilnærminger i etterkant av det lekkede videopptaket fra 7. oktober, der Trump skryter av at han kan gjøre med kvinner fordi han er rik og berømt.

- De har tatt én telefonsamtale til store medier, og fått vegg til vegg-dekning uten noe faktasjekk, sa Trump under talen.

I dag har også Los Angeles-advokat Gloria Allred varslet en pressekonferanse med en kvinne som anklager Trump for seksuelt misbruk. Det vil i så fall bli den ellevte kvinnen som anklager presidentkandidaten i etterkant av det lekkede lydopptaket.

HEVDER SEG SKYLDFRI: Donald Trump avviser anklagene han har fått fra flere amerikanske kvinner. Video: CNN Vis mer

Trump har allerede truet med å saksøke blant annet New York Times, som intervjuet en av kvinnene som anklaget Trump, uten at presidentkandidaten har gjort det. I tillegg fortsatte han med anklagene om at Clinton-kampanjen står bak alle anklagene og at valget er rigget mot ham.

Innvandring

I tillegg gjentok han løftet om at det skal bygges en mur mot Mexico. Samtidig sa han USA skulle finansiere muren, men at Mexico måtte betale tilbake, et nytt forslag til løsning for hvordan han vil bygge muren. Tidligere har Trump stått hardnakket på at Mexico skal betale for muren.

Mye av Trumps tale handlet om innvandring, og han sa blant annet at han vil stoppe innvandring fra «terrorutsatte området».

Han lovet også å ta tilbake milliarder av dollar USA betaler til FNs klimaprogram og bruke pengene på å «fikse vårt eget miljø».

Han lovet også å si opp internasjonale frihandelsavtaler som NAFTA i løpet av sine første hundre dager og, en avtale han mener har svekket det amerikanske jobbmarkedet og flyttet jobber ut av landet. Dette er blant de mest populære forslagene blant Trumps kjernevelgere.

- JEG SKAL BEVARE SPENNINGEN: Trump har den siste tida kommet med en rekke anklager om valgjuks. Dette svarte han da han ble spurt om han vil godta valgresultatet. Video: CNN / Trym Mogen, Dagbladet Vis mer

Gettysburg er kjent som stedet der Abraham Lincoln holdt sin berømte tominutters-tale i 1863, som ble sett på som vendepunktet i den amerikanske borgerkrigen.

Tok innpå på måling

Trump har slitt på meningsmålingene i det siste, men i en ny Ipsos-meningsmåling har den republikanske kandidaten tatt innpå Hillary Clinton og redusert avstanden mellom de to presidentkandidatene til 4 prosentpoeng.

Demokratenes presidentkandidat leder med 44 prosent, mot Trumps 40 prosent, i undersøkelsen, som ble gjennomført av Ipsos mellom 14. og 20. oktober. Uka før ledet Clinton med 7 prosentpoeng, da Trump bare fikk 37 prosent av stemmene.

gjennomsnittet av meningsmålingene hos Realclearpolitics leder Clinton med 6,1 prosentpoeng på Trump.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media