Trump om sjokkbilde av amerikansk senator: - Bildet sier mer enn 1000 ord

- Hvor går hendene hans på det andre, tredje, fjerde, femte og sjette bildet mens hun sover?

KRITISERER: President Donald Trump er ikke nådig i sin kritikk av senator Al Franken. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KRITISERER: President Donald Trump er ikke nådig i sin kritikk av senator Al Franken. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): USAs president Donald Trump sier bildene av den demokratiske senatoren Al Franken som tar på brystene til en amerikansk radiovert sier mer enn 1000 ord.

- Bildet av Al Frankenstein er virkelig ille, det sier mer enn 1000 ord. Hvor går hendene hans på det andre, tredje, fjerde, femte og sjette bildet mens hun sover? skriver Trump på Twitter.

Torsdag publiserte den amerikanske radioverten og modellen Leeann Tweeden et bilde på Twitter der hun sover, mens Franken tar henne på brystene. Hendelsen fant sted i 2006, da de var på reise for å underholde amerikanske soldater i Midtøsten.

Tweeden, som jobber i radiostasjonen KABC i Los Angeles, sier Franken hadde skrevet en sketsj til showet, og at han insisterte på at de måtte øve på et kyss under prøvene. Radioverten sier hun forsøkte å motsette seg kyssingen, men at han tvang seg på henne.

Franken, som er tidligere komiker i det populære TV-showet Saturday Night Live og som ble valgt inn som senator fra Minnesota i 2008, føyer seg inn i en lang rekke menn som nå anklages for seksuell trakassering.

Al Franken har i kveld svart på beskyldningene, og beklager sin egen oppførsel.

I en uttalelse sier han at «han ikke husker sketsjen på samme måte», men at han ber om unnskylding. Han sier også at «han ikke skulle ha posert med hendene på brystene hennes mens hun sov».

- Jeg husker bestemt ikke at øvelsen før sketsjen foregikk på den måten, men jeg sender mine oppriktige unnskyldninger til Leeann. Når det gjelder bildet, så var det åpenbart meningen at det skulle være morsomt - men det var det ikke. Jeg skulle ikke ha gjort det, sier han i en uttalelse, gjengitt av Washington Post.

HVOR GÅR GRENSEN?: Det har gått mye i #metoo-statuser på Facebook. Og noen blant Amy, Jørgen og Cassandra har også gjort det samme. Én har også fått en telefon, og Cassandra ble plutselig klar over en kjip hendelse for lenge siden. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Moore-anklager

Påstandene, som nå rammer Demokratene, kommer etter flere dager med krisestemning hos Republikanerne. Lørdag publiserte Washington Post en omfattende artikkel hvor det ble rettet grove påstander mot den republikanske senatskandidaten Roy Moore (70).

I artikkelen beskrives det nemlig i detalj hvordan Moore skal ha forsøkt å innlede seksuelle forhold med fire kvinner da de alle var mellom 14 og 18 år, mens han selv var i 30-åra. Én av kvinnene hevder også at Moore forgrep seg på henne, noe politikeren selv benekter.

Trump har så langt ikke kommentert overgrepsanklagene mot sin partifelle og senatorkandidat Roy Moore, men via en talskvinne har han sagt at Moore bør trekke seg dersom påstandene stemmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer