HEVDER SEG SKYLDFRI: Donald Trump avviser anklagene han har fått fra flere amerikanske kvinner. Video: CNN Vis mer

Trump og USA:

Trump om skandalene: - Jeg har ikke engang beklaget til kona mi

Mener kvinnene som har stått fram er ute etter berømmelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS/OSLO (Dagbladet): Skandaleopptaket fra 2005 og de ulike beskyldningene rettet fra ni kvinner mot Donald Trump var, ikke uventet, et av temaene som kom opp i nattas presidentdebatt i Las Vegas.

SPYDIG: Helt ute av det blå kommer det en ganske frekk kommentar fra Donald Trump til Hillary Clinton. Video: CNN Vis mer

- Flere av de historiene er blitt tilbakevist. De anklagene er helt falske. Jeg har ikke engang beklaget til kona mi, som sitter her, fordi jeg ikke har gjort noe. Det er løgner og fiksjon, og jeg tror Clinton-kampanjen står bak, sa Trump og viste til det lekkede videoopptaket der en Clinton-støttespiller snakker om å oppmuntre til vold på Trump-arrangementer.

Trumps kone, Melania Trump, har forøvrig sagt i et intervju med CNNs Anderson Cooper at ektemannen faktisk har beklaget overfor henne.

Trump sa videre at han mistenkte kvinnene som har stått fram for å være «ute etter ti minutters berømmelse».

Clinton kritiserte Trumps kvinnekommentarer, og Trump repliserte at ingen har mer respekt for kvinner enn ham. Publikum lo, og det var Trumps svakeste øyeblikk i debatten ifølge deltakerne i et velgerpanel som var satt sammen av den konservative meningsmåleren Frank Luntz.

- Han sier aldri unnskyld for noe. Ved siden av kvinnekommentarene, har han gjort narr av en funksjonshemmet reporter, familien til en død soldat og John McCain, som var krigsfange..

Clinton ble også spurt om en mulig interessekonflikt knyttet til Clinton-fondet. Trump presset henne på at de har mottatt penger fra land som Qatar og Saudi-Arabia.

DETTE AVGJØR VALGET: Innbyggerne i bare tre stater kan alene bestemme utfallet av presidentvalgkampen. Video: Guro Lindahl Flåten og Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Dette er folk som dytter homofile fra bygninger. Hvorfor gir dere ikke disse pengene tilbake. Det ville vært en fin gest, sier Trump.

- Jeg vil gjerne sammenlikne vårt fond med Donald Trumps, som tok ut penger for å kjøpe et to meter høyt portrett av Donald. Hvem gjør sånt? svarte Clinton.