Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump om størrelsen på det han har i buksa: - Jeg garanterer at det ikke er noen problemer

Republikansk borgerkrig for åpen scene under TV-debatten i natt.

FLOTTE HENDER: Donald Trump skrøt av både henda og manndommen sin under nattens presidentdebatt. Foto: REUTERS/Rebecca Cook
FLOTTE HENDER: Donald Trump skrøt av både henda og manndommen sin under nattens presidentdebatt. Foto: REUTERS/Rebecca Cook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): De gjenværende republikanske presidentkandidatene møttes i natt norsk tid til en ny debatt i Detroit, denne gangen arrangert av Fox News. Det ble en ny amper og høylytt affære.

Det skjer samme dag som amerikanske medier melder om at det er brutt ut åpen borgerkrig i det republikanske partiet i en desperat kam for å få stoppet storfavoritten, kjendisriking og eiendomsmogul Donald Trump.

Trump vant stort under supertirsdag denne uka, mens Marco Rubio og Ted Cruz desperat forsøker å bli hans hovedmotstander.

- Vi var vitne til at det republikanske partiet er i ferd med å rive hverandre i stykker. Dette er svært skadelig for det partiet fram mot selve presidentvalget. Den ufine kranglingen dem imellom begynner også å bli langtekkelig, sier CNNs sjefanalytiker for politikk, Gloria Borger, like etter debatten.

- Ingen problemer Nattens debatt er den første mellom kandidatene siden Rubio for første gang gikk aggressivt til verks mot Trump under en TV-debatt hos CNN for én uke siden.

Siden har han og Trump vært i en barnslig krangel hvor Trump blant annet har kritisert Rubio for å være en lettvekter og ha store ører. Rubio har blant annet anklaget Trump for å gjøre i buksa. Han har også angrepet ham for å ha små hender før han la til: «...dere vet hva som sies om menn med små hender?» uten å legge skjul på at han tenkte på en kroppsdel noe lenger sør. 

VAR VENNER: Donald Trump støttet Mitt Romney under presidentvalgkampen for fire år siden. I år har Romney ledet an etablissementets stormangrep mot Trump som ligger best an til å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: REUTERS/Steve Marcus/Files
VAR VENNER: Donald Trump støttet Mitt Romney under presidentvalgkampen for fire år siden. I år har Romney ledet an etablissementets stormangrep mot Trump som ligger best an til å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: REUTERS/Steve Marcus/Files Vis mer

Nattens debatt fortsatte i det samme sporet og etter bare få minutter svarte Trump raskt denne kritikken:

- Er dette små hender? sa han og holdt dem ut før han med klar referanse til hva han har i buksa la til:

- Jeg garanterer at det ikke er noe problemer, sier Trump til høylytt latter fra salen.

- Igjen skryter Donald Trump av ressurser vi ikke kan se, skriver Obamas tidligere rådgiver og nåværende CNN-kommentator, David Axelrod spydig på Twitter

Rubio fortsatte deretter å hamre løs mot hverandre høylytt og i munnen på hverandre. Rubio kaller nå Trump sarkastisk for «Store Don» etter at Trump begynte å kalle ham «Lille Marco».

HÅNDA: De republikanske presidentkandidatene, Marco Rubio (t.v.), Donald Trump, Ted Cruz og John Kasich, møttes i natt til TV-sendt debatt. Foto:
HÅNDA: De republikanske presidentkandidatene, Marco Rubio (t.v.), Donald Trump, Ted Cruz og John Kasich, møttes i natt til TV-sendt debatt. Foto: Vis mer

— Jeg er den voksne her på scenen, sa Ohio-senator John Kasich rett etter at Ted Cruz hadde sagt at det amerikanske folket neppe var interessert i å høre på «kranglende skoleunger».

Ferdig med mensen-kommentar Debatten var også den første gangen Trump svarte på spørsmål fra Fox News´debattleder Megyn Kelly etter at han i august i fjor antydet at hun hadde mensen da hun stilte ham tøffe spørsmål i den første debatten. I januar nektet han å stille opp i Fox-debatten da Kelly ledet også den.

- Du kunne se at det kom blod ut av øynene hennes. Blod kom ut av hennes «wherever», sa Trump til CNN i august.

I natt stilte Kelly ham igjen tøffe spørsmål, blant annet om hvordan han stadig skifter mening i sak etter sak, og hvordan universitetet hans Trump University er saksøkt.

Imidlertid holdt de en saklig tone seg imellom.

- Du ser bra ut, sa Trump til Kelly tidlig i debatten.

- Det gjør du også, svarte Kelly og smilte tilbake.

- Gjør narr Et av de store temaene torsdag er partiets forrige presidentkandidat, Mitt Romney, voldsomme angrep tidligere torsdag mot den store favoritten til å bli årets kandidat, Donald Trump. 

- Han gjør narr av den amerikanske offentligheten; han får en gratistur til Det hvite hus, alt vi får, er en simpel hatt, tordnet Romney og oppfordret amerikanerne til å velge en av de andre kandidatene, Ted Cruz, Marco Rubio eller John Kasich.

Kilder opplyser også til CNN at Romney er i ferd med å finne ut om det er noe vis det republikanske partiet kan stoppe Trump på under landsmøtet i juli selv om han nå ligger klart best an til å vinne nominasjonsvalgene.  

Trump avfeide blankt kritikken under nattens debatt.

- Ville gått ned på kne Trump svarte torsdag raskt på kritikken fra Romney under et valgkamparrangement i Maine ved å gjøre narr av ham for tapet mot Barack Obama i 2012.

- Han bønnfalte meg for å få min støtte. Jeg kunne ha sagt: Mitt, gå ned på kne, og han ville ha gått ned på kne, sa Trump.

For fire år siden var Dagbladet til stede da Trump varslet sin støtte til Romneys kandidatur.

- Vi trenger Romney hans forretningserfaring, sa Trump til Dagbladet.

Nå beskriver flere amerikanske medier hvordan vi er vitne til en borgerkrig i det republikanske partiet. De neste to ukene skal mer enn 700 delegater til landsmøtet velges i nominasjonsvalg. Blant annet holder de to nøkkelstatene Florida og Ohio sine valg 15. mars.