Trump om tiåring: - Jeg dater henne om ti år

Gammelt opptak kommer på toppen av flere anklager om seksuell trakassering.

i 1992: Donald Trump i sitt hjem Mar-a-lago i Florida i 1992, samme år som han var med i «Entertainment Tonight»s julespesial. Foto: Katie Deits / Zuma / NTB Scanpix
i 1992: Donald Trump i sitt hjem Mar-a-lago i Florida i 1992, samme år som han var med i «Entertainment Tonight»s julespesial. Foto: Katie Deits / Zuma / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Anklager om seksuell trakassering blir et stadig alvorligere problem for presidentkandidat Donald Trump. Først kom 2005-opptaket der han råder en bekjent til å klå kvinner i skrittet, og i går kveld sto hele fem kvinner fram med navn og fortalte om episoder der 70-åringen skal ha befølt dem.

Nå kommer det også fram at Trump i 1992 spøkte om en tiåring:

«Jeg kommer til å date henne om ti år. Kan du tro det?» uttalte den da 46-årige finansmannen, melder CBS News.

Juleprogram

- KLÅ HENNE I SKRITTET: I en video fra 2005 beskriver Trump hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Anledningen var CBS-programmet «Entertainment Tonight»s julespesial, der ett av innslagene fant sted i Trump Tower i New York. Trump spør ei gruppe tiåringer om de skal ta heisen, og en av jentene roper «Ja!». Deretter snur han seg til kameraet og kommer med dating-spøken.

Isolert sett ville episoden muligens ikke fått så stor oppmerksomhet, men når republikanernes presidentkandidat befinner seg i en krise på grunn av seksuell trakassering, føyer den seg inn i rekka av hendelser som bidrar til karakterdrap på 70-åringen.

Etter klå-kvinner-i-skrittet-kommentaren trakk en rekke framstående republikanere sin støtte til Trump, blant dem lederen av Representantenes hus Paul Ryan, tidligere California-guvernør Arnold Scwarzenegger og tidligere presidentkandidat John McCain.

Trump selv hevder at dette bare er en fordel for ham, siden «lenkene» nå er tatt av ham, slik at han kan «slåss for USA» på måten han selv vil.

Raser på målinger

Men det spørs om dette lar seg omsette i stemmer. En meningsmåling fra NBC News og Wall Street Journal foretatt etter klå-henne-i-skrittet-offentliggjøringen viser et overveldende 52-38-forsprang til Hillary Clinton.

HALVNAKEN: Tasha Dixon, tidligere Miss Arizona forteller at hun og andre deltakere under 2001 Miss USA ble tvunget til å møte Donald Trump ‹‹med eller uten klær››. Video: Reuters DV Vis mer Vis mer Vis mer

RealClearPolitics' såkalte gjennomsnittsmåling (et snitt av ulike målinger de ti siste dagene leder Clinton med 5,5 prosentpoeng foran Trump.

De fem kvinnene som i går kveld amerikansk tid fortalte om beføling, sier Washington Posts klå-video overbeviste dem om å stå fram.

- Han var som en blekksprut. Hendene hans var overalt. Det var et overgrep, sier nå 74-årige Jessica Leeds til New York Times om en flytur for 30 år siden, der Trump ifølge henne befølte henne under skjørtet og på brystene.

Den republikanske presidentkandidaten avviser anklagene og truer New York Times med søksmål, ifølge CNN Money. Tidligere denne uka har han også avvist at han virkelig ville klådd kvinner i skrittet som sjekketriks, og betegnet uttalelsen som «garderobeprat».

sLIK ER VALGSYSTEMET I USA: I 2000 tapte Al Gore presidentvalget på tross av at han fikk over en halv million stemmer flere enn George W. Bush. Dagbladet forklarer hvordan. Video: Guro Lindahl Flåten / Marie Røssland / Dagbladet Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer