Trump oppfordrer kvinner til å delta i kvinnemarsj

President Donald Trump oppfordrer kvinner til å delta i massemønstringen Women's March og skryter av at han har fått mange flere kvinner ut i jobb.

ETTER ETT ÅR: Flere tusen kvinner marsjerer i protest mot president Donald Trump. REUTERS/Kevin Lamarque
ETTER ETT ÅR: Flere tusen kvinner marsjerer i protest mot president Donald Trump. REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Nydelig vær over hele vårt storslagne land, en perfekt dag for alle kvinner til å marsjere. Kom dere ut for å feire de historiske milepælene og den enestående økonomiske suksessen og velstanden som har funnet sted i løpet av de siste 12 månedene. Laveste arbeidsledighet for kvinner på 18 år, skriver presidenten på Twitter.

Demonstrasjoner for kvinners rettigheter er varslet i hundrevis av byer i USA og andre land i løpet av helgen. Protestmarsjer har startet i de største byene.

I USA ventes titusenvis av kvinner og menn å delta i protestmarsjer i New York, i Washington, i Los Angeles, i Philadelphia og mange andre byer. I Los Angeles skulle blant andre skuespillerne Scarlett Johansson og Laverne Cox, kjent fra «Orange Is the New Black», holde appeller.

Oppfordres til å stemme

Under parolen «Powe to the polls» oppfordres flere kvinner til å registrere seg i forkant av kongressvalget, som holdes i november.

Blant parolene er slagord mot Trumps forsøk på å avvikle det såkalte DACA-programmet, som gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år å få en toårig fornybar arbeidstillatelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer