Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump oppfordrer kvinner til å delta i kvinnemarsj

President Donald Trump oppfordrer kvinner til å delta i massemønstringen Women's March og skryter av at han har fått mange flere kvinner ut i jobb.

ETTER ETT ÅR: Flere tusen kvinner marsjerer i protest mot president Donald Trump. REUTERS/Kevin Lamarque
ETTER ETT ÅR: Flere tusen kvinner marsjerer i protest mot president Donald Trump. REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nydelig vær over hele vårt storslagne land, en perfekt dag for alle kvinner til å marsjere. Kom dere ut for å feire de historiske milepælene og den enestående økonomiske suksessen og velstanden som har funnet sted i løpet av de siste 12 månedene. Laveste arbeidsledighet for kvinner på 18 år, skriver presidenten på Twitter.

Demonstrasjoner for kvinners rettigheter er varslet i hundrevis av byer i USA og andre land i løpet av helgen. Protestmarsjer har startet i de største byene.

I USA ventes titusenvis av kvinner og menn å delta i protestmarsjer i New York, i Washington, i Los Angeles, i Philadelphia og mange andre byer. I Los Angeles skulle blant andre skuespillerne Scarlett Johansson og Laverne Cox, kjent fra «Orange Is the New Black», holde appeller.

Oppfordres til å stemme

Under parolen «Powe to the polls» oppfordres flere kvinner til å registrere seg i forkant av kongressvalget, som holdes i november.

Blant parolene er slagord mot Trumps forsøk på å avvikle det såkalte DACA-programmet, som gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år å få en toårig fornybar arbeidstillatelse.

Likelønn og abort

Andre paroler er for likelønn og for retten til selvbestemt abort.

I fjor deltok over en million kvinner i kvinnemarsjen i USA, dagen etter at Donald Trump ble innsatt som president. Mange av de rosa pussy-luene som ble brukt da, er også å se i årets massemønstringer.

Også i mange andre byer rundt om i hele verden arrangeres det Women's March lørdag og søndag.

I Norge er det arrangementer i Bergen lørdag og Oslo søndag.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!