FÅR JEG KOMME? Republikanernes presidentkandidat Donald Trump hevdet at han var invitert på besøk hos David Cameron. Men det viste seg å ikke stemme helt.  Foto:Kevin Lamarque / Yves Herman / Reuters / NTB Scanpix
FÅR JEG KOMME? Republikanernes presidentkandidat Donald Trump hevdet at han var invitert på besøk hos David Cameron. Men det viste seg å ikke stemme helt. Foto:Kevin Lamarque / Yves Herman / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Trump overdrev Cameron-invitasjon

Trump sier han er invitert til 10 Downing Street. Storbritannia nekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump hevder at han har fått en privat innbydelse fra Storbritannias statsminister David Cameron. Storbritannia avviser påstanden.

Ikke invitert I et TV-intervju med MSNBC fredag sa Trump at han hadde blitt invitert til besøk i statsministerens tjenestebolig.

- Han vil at jeg skal besøke 10 Downing Street. De inviterte meg for to dager siden. Og det kommer jeg kanskje til å gjøre, sa Trump.

Men påstanden dementeres av presseavdelingen til den britiske statsministeren.

- Nei, Cameron har ikke sendt noen innbydelse til han, sier talsperson Katherine Allen til nyhetsbyrået TT.

Stor pågang Det hele er en misforståelse.

- Det er standard prosedyre at republikanernes eller demokratenes presidentkandidater treffer statsministeren om de besøker Storbritannia når de gjennomfører sine kampanjer. Men det er ikke satt noen offisiell dato for et møte, sier hun.

Det har vært stor pågang hos presseavdelingen til Cameron etter at Trump kom med uttalelsen.

- Jeg skulle ønske jeg hadde spilt inn en talemelding med vår uttalelse, sier Katherine Allen.

Tidligere i måneden sa Trump at han ikke tror at han får et godt forhold til Cameron hvis han blir president. Den britiske statsministeren har tidligere kalt Trumps forslag om å stenge muslimer ute av USA for idiotisk. (©NTB)