Angrepet på Kongressen

Trump permanent utestengt fra Twitter

Den personlige Twitter-kontoen til USAs avtroppende president Donald Trump er permanent utestengt fra plattformen. Årsaken er «risiko for ytterligere oppfordring til vold».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at en voldelig mobb stormet Kongressen onsdag, og påfølgende Twitter-meldinger fra Trump med nye, grunnløse påstander om valgfusk, besluttet plattformen å utestenge ham i tolv timer.

Natt til lørdag norsk tid skriver Twitter at de har gjennomgått Trumps aktivitet siste døgn, og besluttet å utestenge presidenten permanent.

- Etter nøye gjennomgang av nylige «tweets» fra @realDonaldTrump-kontoen og konteksten rundt dem – spesielt hvordan de mottas og tolkes på og utenfor Twitter – har vi permanent utestengt kontoen på grunn av risikoen for ytterligere oppfordring til vold, skriver selskapet.

Kontoen hadde over 88 millioner følgere, og samtlige av Trumps 56 571 Twitter-meldinger er nå fjernet.

Dette er begrunnelsen

I uttalelsen understreker Twitter at de gjorde det klart for Trump at ytterligere brudd på retningslinjene deres ville resultere i permanent utestengelse.

- Plattformen vår gjør det mulig for publikum å engasjere med folkevalgte og verdensledere. Vi er bygget på et prinsipp om at folket har rett til å utfordre makten i det fri. Imidlertid gjorde vi det klart for flere år siden at selv maktpersoner ikke er hevet over våre regler og kan bruke Twitter til blant annet å fremme vold, skriver selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer