Trump publiserer omstridt intervju

Tidligere denne uka forlot Donald Trump et intervju med «60 Minutes». Nå publiserer han intervjuet selv på sin Facebook-profil - flere dager før det sendes på TV.

PUBLISERTE INTERVJU: USAs president Donald Trump publiserte torsdag ettermiddag det omstridte intervjuet med «60 Minutes» på sin Facebook-profil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka forlot Trump en innspilling av «60 Minutes». Etter å ha latt seg intervjue av reporter Lesley Stahl i omtrent 45 minutter, avbryter presidenten plutselig intervjuet.

- Det er nok. La oss gå, sier presidenten før han reiser seg og forlater rommet.

Han mente CBS, som produserer programmet, hadde fått nok materiale. Ifølge CNN kom heller ikke Trump tilbake til en seanse han skulle filme sammen med visepresident Mike Pence.

Kanalen siterer flere kilder på at presidenten ble irritert over programleder Stahls spørsmål, og at intervjuet i hovedsak dreide seg om coronaviruset.

Torsdag ettermiddag publiserte USAs president Donald Trump det omstridte intervjuet med «60 Minutes» på sin Facebook-profil, som etter planen skal sendes på amerikansk TV på søndag.

– Se på denne forutinntatte, hatefulle og frekke oppførselen på vegne av 60 minutes og CBS, skriver han i innlegget.

Klippet publiseres få timer før Donald Trump og Joe Biden skal møtes til den siste presidentdebatten.

- Et partisk intervju

Allerede natt til onsdag truet Trump med å publisere det uredigerte intervjuet før det sendes på TV for å vise hvordan et partisk intervju kan se ut.

- Jeg er glad for å kunne informere dere om at jeg av hensyn til nøyaktighet i rapporteringen vurderer å legge ut intervjuet mitt med Lesley Stahl på «60 minutes» før det blir sendt, skriver Trump på Twitter og fortsetter:

- Dette så alle kan få et glimt av hvordan et falskt og partisk intervju ser ut. Alle bør sammenlikne dette med de siste intervjuene med Sleepy Joe Biden.

CBS News opplyser om at de planlegger å sende intervjuet som planlagt, tross Trumps publisering.

- Det hvite hus sin beslutning om å se bort fra avtalen med CBS News og frigjøre opptakene deres, vil ikke skremme «60 Minutes» fra å levere sitt fulle, rettferdige og kontekstuelle intervju, som presidenter har deltatt i i flere tiår, skriver kanalen.

LANGET UT: USAs tidligere president Barack Obama langet ut mot Donald Trump i hans første valgkamptale. Video: AP Vis mer

- Brukte ikke munnbind

Etter intervjuet kommenterte presidenten hendelsen på Twitter:

– Lesley Stahl fra «60 Minutes» brukte ikke munnbind Det hvite hus etter intervjuet med meg. Det kommer mye mer, skriver han.

Flere amerikanske medier melder imidlertid om at Stahl ankom Det hvite hus med munnbind, og hatt det på til inspillingen begynte.

Trump har imidlertid ikke vært en forkjemper for bruk av munnbind under pandemien og har lenge nektet å bruke munnbind, til tross for at USA har vært hardt rammet av viruset. Ved en rekke anledninger har han også latterliggjort motstander Joe Biden for å være mer påpasselig med å bruke munnbind.

- Han kan snakke på 60 meters avstand, og dukker opp med det største munnbindet jeg har sett! har presidenten blant annet uttalt om Biden.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer