Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trumps regjering:

Trump-rådgiver delte falske nyheter som knytter Clinton til pedofilinettverk. Det fikk begeret til å renne over

Sønnen til en av Trumps viktigste rådgivere har fått sparken fra overgangsteamet for å ha delt falske nyheter som knytter Hillary Clinton til pedofilinettverk.

SPARKET: Michael G. Flynn (bak, til venstre) har fått sparken fra Donald Trumps overgangsteam for å ha delt falske nyheter som knytter Hillary Clinton til barneprostitusjon. Mannen fremst i bildet er Flynns far,  den pensjonerte generalløytnanten Michael T. Flynn, som er Trumps utpekte nasjonale sikkerhetsrådgiver. Også han har gjort sitt for å holde liv i ville konspirasjonsteorier rundt Hillary Clinton. Foto: Carolyn Kaster,/AP/NTB Scanpix
SPARKET: Michael G. Flynn (bak, til venstre) har fått sparken fra Donald Trumps overgangsteam for å ha delt falske nyheter som knytter Hillary Clinton til barneprostitusjon. Mannen fremst i bildet er Flynns far,  den pensjonerte generalløytnanten Michael T. Flynn, som er Trumps utpekte nasjonale sikkerhetsrådgiver. Også han har gjort sitt for å holde liv i ville konspirasjonsteorier rundt Hillary Clinton. Foto: Carolyn Kaster,/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs kommende president, Donald J. Trump, er kjent for å ha et mildt sagt avslappet forhold til fakta og sannhet. Likevel hadde han lite til overs for at en av medarbeiderne delte vanvittige anklager mot Hillary Clinton på Twitter.

Michael G. Flynn (33) må nemlig finne seg en ny jobb, etter at han fikk sparken fra Donald Trumps overgangsteam. Dette skjer etter at han brukte Twitter til å holde liv i falske nyhetsartikler, som påstår at Hillary Clinton har vært delaktig i å organisere barneprostitusjon fra hemmelige kjellerlokaler i en pizzarestaurant i Washington.

Den vanvittige konspirasjonsteorien førte i helgen til at en 28 år gammel mann fra Nord-Carolina tok loven i egne hender. I et forsøk på å etterforske «nyheten» gikk han inn i lokalene til pizzarestauranten Comet Ping Pong, som er pekt ut som hovedkvarteret til et pedofilinettverk.

28-åringen tok seg inn i restauranten og rettet et våpen mot en av de ansatte, som lyktes med å komme seg unna og varslet politiet, ifølge Washington Post. Mannen skal så ha avfyrt flere skudd inne i restauranten. Ingen kom til skade i hendelsen.

VÆPNET AKSJON: Konspirasjonsteoriene rundt Hillary Clinton og en pizzarestaurant i Washington D.C. førte i helgen til at en 28 år gammel mann tok loven i egne hender. Foto: Sathi Soma / AP / NTB Scanpix
VÆPNET AKSJON: Konspirasjonsteoriene rundt Hillary Clinton og en pizzarestaurant i Washington D.C. førte i helgen til at en 28 år gammel mann tok loven i egne hender. Foto: Sathi Soma / AP / NTB Scanpix Vis mer

Våpenmannen overga seg til slutt til politiet, etter at det ble klart at han ikke kom til å finne innesperrede «barnesex-slaver», som han selv har forklart at han lette etter.

«Inntil #Pizzagate er bevist å være uriktig, er det en sak», tvitret han søndag kveld. Det førte til en storm av reaksjoner i sosiale medier.

Faren har toppjobb for Trump

KOSTYMEFEST: Trump besøkte en av de som har bidratt mest til at han snart blir USAs president, nemlig mangemilliardæren Robert Mercer. På festen hadde Kellyanne Conway, sjefen for Trumps valgkamp, kledd seg ut som «Superwoman», mens arrangementets vakter var iført Hells Angels-kostymer. Men Trump hadde sitt eget kostyme. Video: Reuters Vis mer

Flynn er sønn av den pensjonerte generalløytnanten Michael T. Flynn, Trumps utpekte nasjonale sikkerhetsrådgiver og har fungert som farens stabssjef, skriver NTB. Også faren har delt falske nyhetsreportasjer som kobler Clinton til organisert seksuelt misbruk av barn.

Tirsdag morgen ble det kjent at Flynn junior hadde en epost knyttet til trumps overgangsteam, men kommende visepresident, Mike Pence, nektet for at Flynn noensinne hadde jobbet for dem, ifølge New York Times.

Det tok imidlertid ikke mange timene før Jason Miller, en talsperson for Trumps overgangsteam, gikk ut og sa at Flynn junior ikke lenger var involvert i overgangsprosessen. Han oppga ingen årsak til sparkingen, men andre medlemmer av overgangsteamet opplyser at det var direkte knyttet til Twitter-meldingene, skriver avisa.

Ville anklager

Konspirasjonsteoretikerne viser blant annet til de mange epostene fra Hillary Clintons private server og hevder at de er fulle av kodede referanser til kidnapping, overgrep og barneprostitusjon, skriver NTB.

Nettsteder som True Pundit har også koblet ekteparet Clinton til den overgrepsdømte mangemillionæren Jeffrey Epstein.

Bill Clinton skal etter at han gikk av som president flere ganger ha benyttet et fly eid av Epstein, som rett nok også har vært en flittig gjest hos Donald Trump i Mar-a-Lago i Florida.

Flynn jr. har også videreformidlet påstander om at Marco Rubio er en homofil kokainmisbruker, samt påstander om at Hillary Clinton og hennes rådgiver Huma Abedin har tette bånd til Det muslimske brorskap.

BOEING-BRÅK: Trump truer med å avbryte bestillingen på et nytt presidentfly fordi kostnadene er over 4 milliarder dollar. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!