Trump-rådgiver raste mot Trudeau. Nå beklager han

Sa at det finnes et eget sted i helvete for Canadas statsminister Justin Trudeau.

ATOMNEDRUSTNING: Natt til tirsdag norsk tid møttes USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un for en historisk signering. Her forklarer vi hva de to har signert. Video: Anna Näumann / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trumps handelsrådgiver Peter Navarro beklager at han antydet at det finnes et eget sted i helvete for sånne som Canadas statsminister Justin Trudeau.

Navarro kom med de krasse uttalelsene rettet mot Trudeau etter G7-møtet sist helg.

- Det er et eget sted i helvete for enhver utenlandsk leder som engasjerer seg i svikefullt diplomati med president Donald Trump, og så forsøker å dolke ham i ryggen på vei ut døra, sa Navarro til Fox News.

Beklager

Unnskyldningen kom på en konferanse i Washington tirsdag, melder Bloomberg.

- Jobben min var å sende et signal om styrke. Problemet var at jeg brukte et upassende språk da jeg skulle meddele det budskapet, sier Navarro og tilføyer:

- Det var min feil, det var mine ord, sier handelsrådgiveren, som er en sterk tilhenger av å bruke toll for å redusere USAs handelsunderskudd med omverdenen.

Hudflettet

Trump har selv hudflettet nabolandets statsminister i en rekke Twitter-meldinger.

Bakgrunnen er at Trump trakk USAs støtte til G7-erklæringen etter at Trudeau kritiserte ekstratollen på stål og aluminium som USA innførte 1. juni. Etter at Trump hadde forlatt møtet, kalte Trudeau USAs toll for en fornærmelse og lovet å sette i verk varslede mottiltak.

SUPER-LIMO: Donald Trump og Kim Jong-un viste seg etter arbeidslunsjen. Da benyttet Trump anledningen til å vise Kim Jong-un superlimousinen «the Beast». Video: CNN Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer