ATOMNEDRUSTNING: Natt til tirsdag norsk tid møttes USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un for en historisk signering. Her forklarer vi hva de to har signert. Video: Anna Näumann / Dagbladet Vis mer

Trump-rådgiver raste mot Trudeau. Nå beklager han

Sa at det finnes et eget sted i helvete for Canadas statsminister Justin Trudeau.

Donald Trumps handelsrådgiver Peter Navarro beklager at han antydet at det finnes et eget sted i helvete for sånne som Canadas statsminister Justin Trudeau.

Navarro kom med de krasse uttalelsene rettet mot Trudeau etter G7-møtet sist helg.

- Det er et eget sted i helvete for enhver utenlandsk leder som engasjerer seg i svikefullt diplomati med president Donald Trump, og så forsøker å dolke ham i ryggen på vei ut døra, sa Navarro til Fox News.

Beklager

Unnskyldningen kom på en konferanse i Washington tirsdag, melder Bloomberg.

- Jobben min var å sende et signal om styrke. Problemet var at jeg brukte et upassende språk da jeg skulle meddele det budskapet, sier Navarro og tilføyer:

- Det var min feil, det var mine ord, sier handelsrådgiveren, som er en sterk tilhenger av å bruke toll for å redusere USAs handelsunderskudd med omverdenen.

Hudflettet

Trump har selv hudflettet nabolandets statsminister i en rekke Twitter-meldinger.

Bakgrunnen er at Trump trakk USAs støtte til G7-erklæringen etter at Trudeau kritiserte ekstratollen på stål og aluminium som USA innførte 1. juni. Etter at Trump hadde forlatt møtet, kalte Trudeau USAs toll for en fornærmelse og lovet å sette i verk varslede mottiltak.

SUPER-LIMO: Donald Trump og Kim Jong-un viste seg etter arbeidslunsjen. Da benyttet Trump anledningen til å vise Kim Jong-un superlimousinen «the Beast». Video: CNN Vis mer Vis mer