Trump-rådgiverens ønsker for 2017: Barack dør av kugalskap, mens Michelle blir mann og flytter inn hos gorilla

Carl Paladino med oppsiktsvekkende utspill.

INNE I TRUMP-VARMEN: Carl Paladino er en av Donald Trumps betrodde. Her snakker han med reportere i et Trump-hotell den 5. desember. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
INNE I TRUMP-VARMEN: Carl Paladino er en av Donald Trumps betrodde. Her snakker han med reportere i et Trump-hotell den 5. desember. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Republikaneren Carl Paladino var en av rådgiverne til Donald J. Trump under valgkampen. Etter en suksessfull kampanje, har han følgende ønske:

At sittende president Barack Obama dør i 2017. Det kommer fram i en utgave av magasinet Artvoice.

På et spørsmål om hva han håper skal skje neste år, skisserer den tidligere guvernørkandidaten Obamas endelikt.

- Obama får kugalskap etter å ha blitt avslørt i å ha hatt seksuelle relasjoner med en Herford-ku. Han dør før rettsaken og blir gravlagt på et jorde sammen med Valerie Jarret (rådgiver for Obama), sier Paladino til Artwork.

Håper Obama drar til Zimbabwe

Videre går han også hardt til verks mot nevnte Jarret og Obamas kone, Michelle. Paladino håper at sistnevnte «blir en mann igjen».

Politikeren ser også for seg at hun blir sluppet ut i Zimbabwes ville natur.

- Der bor hun komfortabelt i en hule sammen med gorillaen Maxie, sier Paladino.

STO PÅ: Barack Obama hinter mot at Hillary Clinton tapte valget fordi hun ikke jobbet hardt nok. Video: The White House Vis mer

Avviser rasisme

Overfor Washington Post avviser Paladino at kommentarene er rasistiske.

- Dette har ingenting med rase å gjøre. Det er det typiske utgangspunktet til en presse som ikke kan forsvare personen som angripes, sier Paladino.

- Kommentarene mine handlet om to progressive elitister som har hatet sitt eget land, og ødelagt det på så mange måter de siste åtte årene, legger Paladino til.

Kritikk fra guvernør

Republikaneren, som er en del av det nåværende teamet til Trump, tror ikke at den kommende presidenten kommer til å reagere på uttalelsene.

Reagerer gjør derimot Andrew Cuomo, mannen Paladino tapte mot under guvernørvalget i New York tilbake i 2010.

- Hans bemerkninger speiler ikke meningene til folk fra New York, og han har gjort skam på folket i delstaten gjennom sine hatfylte kommentarer, skriver Cuomo i en pressemelding, ifølge Huffington Post.

Var guvernørkandidat

Dette er ikke første gang Paladinos uttalelser har skapt presseoppslag.

Foran valget i 2010 kom han kontroversielle uttalelser rettet mot homofile. På et møte med konservative ortodokse jøder, sa Paladino at personer med legningen ikke bør undervise i skolen.

- Mine og dine barn ville hatt det mye bedre om de hadde giftet seg og fått en familie. Jeg vil ikke at de skal hjernevaskes til å tro at homofili er et fullverdig alternativ, sa Paladino, ifølge New York Times.