USA og Nord-Korea:

Trump raser mot Kims trusler: - «Gærningen» kommer til å bli testet som aldri før

I går kalte Nord-Koreas diktator Trump for en «mentalt forstyrret senil gamling». Nå slår USAs president kraftig tilbake.

KONTROVERSIELL: Amerikanernes president, Donald Trump, har trappet opp retorikken mot Nord-Koreas leder Kim Jong-un etter at han skjøt en rakett over Japan. Dette er noen av uttalelsene hans om Nord-Korea de siste månedene. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Verdenssamfunnet har i lengre tid advart Donald Trump og Kim Jong-un mot la den livsfarlige ordkrigen eskalere. Fredag fulgte Kina opp med å be alle parter om å vise tilbakeholdenhet etter at Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, torsdag kalte Trump for en «mentalt forstyrret senil gamling».

Det er ikke sikkert at beskjeden hadde nådd hele veien til Det hvite hus, før Trump fredag nok en gang kastet seg over mobiltastaturet.

- Nordkoreanske Kim Jong-un, som åpenbart er en gærning som ikke har noe problem med å sulte eller drepe sitt eget folk, vil bli testet som aldri før, skriver Trump på Twitter fredag.

Trumps karakteristiske Twitter-utbrudd er det siste i en lang rekke trusler som har gått fram og tilbake mellom de to lederne de siste dagene:

Tirsdag:

Donald Trump debuterte som taler foran FNs generalforsamling i New York. Foran 129 statsoverhoder kalte Trump Kim Jong-un for «en rakettmann på et selvmordsoppdrag», i en tale som har fått slakt av blant annet statsledere, eksdiplomater og kommentatorer.

I den drøyt 40 minutter lange talen, der han blant annet varslet at USAs militære styrker bygger seg opp til å bli det mest slagkraftige noensinne, truet han Nord-Korea med «total utslettelse».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer