Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump raser mot opprørere

USAs president Donald Trump sier at han er villig til å strekke seg langt for å få demonstrasjonene i USA under kontroll.

STORE OPPTØYER: Under de voldsomme demonstrasjonene i Minneapolis ble en politistasjon tent på av demonstranter. Video: AP Vis mer

For tredje natt på rad er det store demonstrasjoner etter at en svart mann døde etter å ha blitt pågrepet av politiet.

- Jeg kan ikke bare stå og se på at dette skjer med en fantastisk amerikansk by, skriver Trump.

- Disse pøblene er respektløse overfor George Floyds minne, og det kan jeg ikke la skje, skriver Trump.

Guvernør Tim Walz har satt inn nasjonalgarden mot opprørerne. Borgermester Jacob Frey har erklært lokal unntakstilstand i 72 timer.

- Blir det noen vanskeligheter så kommer vi til å overta kontrollen, men, når plyndringen starter, starter skytinga, skriver Trump.

Okkuperer politistasjon

Natt til fredag er tredje natt på rad med opptøyer i byen.

Det som startet som fredelige demonstrasjoner mot politivold, har nå utartet seg til å bli regelrette opptøyer.

STORE OPPTØYER: Under de voldsomme demonstrasjonene i Minneapolis ble en politistasjon tent på av demonstranter. Video: AP Vis mer

Blant annet har opprørerne tent på en politistasjon etter at de hadde tatt over bygningen.

En talsmann for politiet bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at politiet har forlatt bygningen «av hensyn til sikkerheten til vårt personell».

- Jeg får ikke puste

En svært grafisk video av hendelsen viser hvordan en politimann presser kneet sitt mot halsen til George Floyd som ligger på magen med håndjern på. «Jeg får ikke puste», sier Floyd i videoen.

NB! STERKE BILDER: George Floyd døde etter å ha blitt pågrepet av politiet. Nå har politiet selv frigitt en video av hendelsen - men også det skaper sterke reaksjoner. Reporter: Emilie Rydning. Video: Scanpix / Dagbladet TV / Minneapolis Park Police Vis mer

Denne hendelsen har opprørt størsteparten av USA og ført til demonstrasjoner i Minneapolis og andre steder som New York, Los Angeles og Memphis.

Det demonstrantene ønsker er at de fire politimennene som var involvert i pågripelsen skal bli stilt for retten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!