ANKLAGER PAKISTAN: Donald Trump har blant annet anklaget Pakistan for å være en frihavn for terrorister. Foto: AP/ Evan Vucci
ANKLAGER PAKISTAN: Donald Trump har blant annet anklaget Pakistan for å være en frihavn for terrorister. Foto: AP/ Evan VucciVis mer

Trump raste på Twitter. Nå kalles USAs Pakistan-ambassadør inn på teppet

Protesterer mot Trumps trusler om å kutte i bistanden til landet.

Pakistan har kalt USAs ambassadør i landet inn på teppet for å protestere mot president Donald Trumps anklager og trusler om å kutte i bistanden til landet.

USA har ifølge Trump gitt Pakistan 270 milliarder kroner i bistand de siste 15 årene, men fått lite igjen for dette.

- De har ikke gitt oss noe annet enn løgner og bedrag og sett på lederne våre som tullinger, tvitret Trump første nyttårsdag. Han anklaget videre Pakistan for å være frihavn for «de terroristene vi jakter på i Afghanistan».

ANSTRENGT FORHOLD: USAs ambassadør David Hale ble kalt inn på teppet i pakistansk UD etter Donald Trumps twittermelding. Foto: Scanpix
ANSTRENGT FORHOLD: USAs ambassadør David Hale ble kalt inn på teppet i pakistansk UD etter Donald Trumps twittermelding. Foto: Scanpix Vis mer

Uttalelsen falt ikke i god jord i Pakistan, og tirsdag ble USAs ambassadør David Hale kalt inn på teppet i pakistansk UD.

Avviser anklage

- Vi har ingen kommentar til hva som ble sagt, sa en talsmann for den amerikanske ambassaden i Islamabad etter møtet.

Pakistanske myndigheter har heller ikke opplyst hva som ble sagt under møtet, men tilbakeviser Trumps anklage og hevder blant annet å ha bistått USA med å «desimere» al-Qaida.

Anstrengt

Pakistan har gjentatte ganger tidligere tilbakevist at afghanske opprørere får benytte landet som frihavn og mener USA overser hvilken kostbar kamp de selv fører mot hjemlig ekstremisme – en kamp som har kostet tusenvis av menneskeliv.

Forholdet mellom USA og Pakistan har lenge vært anstrengt, men ble ytterligere forverret da Trump flyttet inn i Det hvite hus.

Trump har anklaget Pakistan for å huse «kaos-agenter» og truet i august i fjor med å holde tilbake drøyt 2 milliarder kroner i bistand dersom ikke landet gjør mer for å slå ned på terrorgrupper.

NTB