Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valget i USA

Trump reagerer på Bush sin stemmeseddel: - Trist

- Jeg var veldig kritisk mot ham for at han startet Irak-krigen.

STEMMER IKKE TRUMP: George W. Bush har valgt å ikke stemme på Donald Trump. Foto: AFP PHOTO / BRENDAN SMIALOWSKI/NTB Scanpix
STEMMER IKKE TRUMP: George W. Bush har valgt å ikke stemme på Donald Trump. Foto: AFP PHOTO / BRENDAN SMIALOWSKI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): George W. Bush stemte verken på Hillary Clinton eller Donald Trump ved årets valg.

Det begeistrer ikke sistnevnte.

Årets republikanske presidentkandidat omtalte den forhenværende presidentens valg som «trist» da han ble intervjuet i «Howie Carr Show» tirsdag kveld.

- Jeg synes det er trist. Du vet. Jeg var veldig kritisk mot ham for at han startet Irak-krigen, en grusom beslutning. Jeg kritiserte også måten Obama fikk oss ut av krigen, sa Trump ifølge CNN.

- Tror ikke det betyr noe

Eiendomsmogulen er imidlertid i tvil om den manglende støtten fra Bush vil bety noe.

Dette på tross av at George W. Bush har vært en tidvis svært populær politiker i USA og det republikanske partiet.

- Jeg tror ikke det kommer til å bety noe, for å være helt ærlig. Jeg tror ikke det vil bety noe, sier Trump ifølge CNN.

STEMTE PÅ SEG SELV: Hillary Clinton ble filmet mens hun stemte ved valglokalene i New York ved 8-tiden lokal tid tirsdag. - Jeg føler meg ydmyk som kan stemme på meg selv, sa Clinton til Reuters etter at hun hadde avgitt sin stemme. Stemmen ble avgitt på en barneskole i byen New Castle i delstaten New York, der hun var sammen med ektemannen Bill Cl... Vis mer

Profiler har sviktet Trump

Bush er ikke den første republikanske profilen som har vist manglende støtte til Trump.

Der mesteparten av partiet har støttet politikerens forsøk på å nå Det hvite hus, har partiets presidentkandidat fra 2012, Mitt Romney, nektet å drive valgkamp for sin etterfølger.

Det samme gjelder Jeb Bush, forhenværende Florida-guvernør.

Han har, i likhet med storebror George W. Bush, sagt at han ikke kommer til å stemme på verken Clinton eller Trump.

Michael Bloomberg, en annen prominent republikansk figur, har på sin side gått så langt at han offentlig støtter Hillary Clinton.

- Kampanjen spinner seg rundt Trump

Den sviktende støtten fra eget parti har påvirket kapasiteten til Trumps valgkampanje.

Da Dagbladet intervjuet Minerva-journalist og USA-ekspert Jan Arild Snoen i forrige måned, mente han imidlertid at dette i seg selv ikke betydde allverden for Trumps muligheter.

Årsaken er at kampanjen i stor grad har spunnet seg rundt Trumps person.

- Appellen til Trump er at han i stor grad har vært ufiltrert og ubehøvlet, uttalte Snoen tilbake i oktober og understreket at politikeren har et solid grunnfjell av velgere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!