Trump retvitret konspirasjonsteori

Donald Trump bidrar når sosiale medier koker med konspirasjonsteorier om milliardæren Jeffrey Epsteins selvmord. Han ble funnet død i fengselet lørdag.

DØD: Jeffrey Epstein ble funnet død i fengsel lørdag. Foto: New York State Division of Criminal Justice Services/Handout/File Photo via REUTERS
DØD: Jeffrey Epstein ble funnet død i fengsel lørdag. Foto: New York State Division of Criminal Justice Services/Handout/File Photo via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske presidenten la ut en tweet på egen Twitter-profil fra den konservative komikeren Terrence K. Williams som mer enn hinter til at Epstein er død som følge av at han satt på kompromitterende informasjon om tidligere president Bill Clinton. Epstein, som var anklaget for menneskehandel og overgrep mot unge jenter, skal ha tatt sitt eget liv, men Williams betviler omstendighetene og insinuerer i sitt innlegg at Clinton spilte en rolle i dødsfallet.

- Jeffrey Epstein hadde informasjon om Bill Clinton, og nå er han død, skriver Williams.

Han oppfordrer de som er ikke er overrasket over det som er skjedd, til å dele innlegget hans på Twitter, og Trump er altså en av dem som har delt. Innlegget med en video var vist mer enn 1,6 millioner ganger på seks timer, godt hjulpet av presidentens videreformidling på sosiale medier, som også ble sterkt kritisert.

Blir vanligere

Den 66 år gamle forretningsmannen ble funnet død i cellen i varetektsfengselet på Manhattan i New York lørdag morgen. Svært mange stiller nå spørsmålet hvordan dette kunne skje, når han var på 24 timers overvåking etter at han allerede hadde forsøkt å ta sitt eget liv minst en gang tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer