Ekstreme høyregrupper:

Trump retvitret meldingene hennes. Nå er hun dømt for hatkriminalitet

I november i fjor retvitret president Trump meldingene fra ekstrem-høyre-leder Jayda Fransen. Nå er hun dømt for hatkriminalitet mot muslimer.

DØMT: Britain First-lederne Paul Golding og Jayda Fransen ble i dag dømt for hatkriminalitet. Her på vei til rettssalen tidligere i år. Foto: Scanpix
DØMT: Britain First-lederne Paul Golding og Jayda Fransen ble i dag dømt for hatkriminalitet. Her på vei til rettssalen tidligere i år. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lederne av den ekstreme høyre-gruppa Britain First i Storbritannia har blitt fengslet for antimuslimsk hatkriminalitet etter å ha angrepet mennesker som de mente var involvert i en pågående voldtektssak. Det viste seg at de angrep feil folk, skriver The Independent.

Det er lederne Paul Golding og Jayda Fransen som nå er dømt til henholdsvis 18 og 36 uker i fengsel for en rekke tilfeller der de «bevisst har valgt ut sine ofre», for så å angripe og trakassere disse på grunn av religionen, som var islam.

- Ikke velkommen

Dagbladet møtte de to lederne i London i 2015:

- Alle muslimer er ekstreme. Vi er lei av muslimske patruljer som angriper menn som drikker øl og som ber kvinner dekke seg til. Vi ønsker dem ikke velkommen. Det skal ikke være muslimske områder i England, og vi jobber for å ta landet vårt tilbake og for å kristne landet, sa Jayda Fransen til Dagbladet den gang.

Da hadde den høyreekstreme gruppa startet opp kristne patruljer, der nestleder Jayda Fransen delte ut løpesedler med store kors og følgende melding til de muslimske innbyggerne hun møtte i gatene: England skal kristnes, muslimene skal forlate landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer