Corona

Trump ringte corona-ekspert: - Veldig ubehagelig

Det Hvite Hus' corona-rådgiver bryter tausheten om den tidligere presidenten.

UBEHAGELIG: Deborah Birx, her sammen med Donald Trump, forteller at hun hadde en ubehagelig samtale med den daværende presidenten etter å ha uttalt seg om pandemien på CNN. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
UBEHAGELIG: Deborah Birx, her sammen med Donald Trump, forteller at hun hadde en ubehagelig samtale med den daværende presidenten etter å ha uttalt seg om pandemien på CNN. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Corona-situasjonen i USA preger fremdeles landet, til tross for at omkring 70 prosent av alle amerikanere over 65 år har fått minst én dose med vaksine. Det daglige dødstallet er i snitt under 1000 for første gang siden november.

Det er imidlertid langt under det som var situasjonen tilbake i august, da landet for første gang siden mai registrerte mer enn 2000 coronarelaterte dødsfall på ett døgn.

Samtidig kollapset forhandlingene om en krisepakke i forbindelse med pandemien, og antall smittetilfeller passerte fem millioner.

- Veldig vanskelig

I en fersk dokumentar på CNN forteller doktor Deborah Birx, corona-rådgiver og -ekspert i Det Hvite Hus, om hvordan hun opplevde situasjonen. Der forteller hun også om en telefon hun fikk fra daværende president Donald Trump, etter å ha figurert på CNN i august og advart både om den nye smittefasen og oppfordret folk til ikke å ignorere den alvorlige situasjonen.

- Jeg fikk en telefon fra Donald Trump som var veldig ubehagelig, veldig vanskelig og veldig direkte, forteller Birx i dokumentaren.

- Alle var misfornøyde

Ifølge corona-eksperten var situasjonen i Det Hvite Hus på den tida tøff å håndtere. Samtlige hadde ifølge doktoren vært misfornøyde med måten hun hadde uttalt seg på i intervjuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer