Trump ringte inn og avbrøt sendinga fra sitt eget landsmøte under den mest følelsesladde talen

Ville snakke om tidligere intervju og konas kommende tale. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kveld startet det republikanske landsmøtet i Cleveland i Ohio. Denne uka skal republikanerne formelt utrope Donald Trump til sin presidentkandidat.

Trump er ventet å entre scenen sammen med kona Melania Trump natt til tirsdag. Før det både har og skal en rekke republikanere tale til flere tusen oppmøtte.

Åpningsdagen av landsmøtet i dag har blitt arrangert under mottoet "Make America Safe Again". Derfor har forsvars- og sikkerhetspolitikk vært det gjennomgående tema fra scenen i gigantiske Quicken Loans Arena i Cleveland sentrum.


- Jeg gir Hillary skylda for min sønns død

En av dem som i løpet av de siste timene har talt, er Patricia Smith, mor til en offiser i det amerikanske utenriksdepartementet, som ble drept i et terrorangrep i Benghazi i Libya i 2012.

- Jeg gir Hillary Clinton skylda for min sønns død. I en e-post til datteren sin, ikke lenge etter angrepet, la Hillary Clinton skylda på terrorisme. Men da jeg så Hillary Clinton i min sønns begravelse, bare dager senere, så hun meg rett i øynene og fortalte meg at det var en video som hadde skylda. Siden den gang har jeg gjentatte ganger bedt Hillary Clinton forklare meg den egentlige grunnen til at sønnen min er død. Jeg venter fortsatt, sa Smith fra talerstolen.

Clinton var utenriksminister på tidspunktet og har måttet tåle mye kritikk for sin håndtering av angrepet.

Flere i salen tok til tårene under Smiths innlegg, som kan sees i sin helhet i videoen øverst i saken.


Avbrøt sendinga

På samme tidspunkt som Patricia Smith holdt sin appell, skal Donald Trump selv ha ringt inn til Fox News for blant annet å snakke om et intervju han tidligere har gitt og talen kona skal holde senere i natt, skriver LA Times.

Jenna Johnson, en Washington Post-reporter, skriver det samme på Twitter.

«For rundt elleve minutter siden, kuttet Fox News sendinga fra det republikanske landsmøtet for et telefonintervju med Donald Trump».

Det følelsesladde innlegget fra en mor som mistet sin sønn, gikk Fox News-seerne dermed glipp av.

Flere Twitter-brukere reagerer nå på Trumps timing:

«Donald Trump har begynt å kjede seg og gjør TV-intervjuer... under sitt eget nominasjonslandsmøte».

«Det republikanske landsmøtet er så forferdelig at ikke en gang Donald Trump følger med».

«Donald Trump ringte inn til Fox News under det republikanske landsmøtet og konkurrerte med sitt eget landsmøte».

Politico skriver at Trump rettet søkelyset mot seg selv, selv om flere talere i Cleveland snakket optimistisk om et USA ledet av den potensielle presidentkandidaten.

Det er på feltet som angår forsvars- og sikkerhetspolitikk de sterkeste angrepene mot Hillary Clinton har kommet, og da spesielt den nevnte Benghazi-skandalen fra 2012.

Da ble fire amerikanerne - blant annet landets ambassadør J. Christopher Stevens drept i forskjellige angrep. Drept ble også sønnen til Patricia Smith og hun holdt en rørende tale for de tusener til stede på arenaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer