Trump-rival: - Hvis Donald blir president risikerer vi å våkne opp en dag og oppdage at han har bombet Danmark

Skarp tone mellom Cruz og Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For bare noen uker siden omtalte amerikanske medier forholdet mellom presidentkandiatene Donald Trump og Ted Cruz som en «bromanse».

Etter at oppslutningen om Cruz økte på meningsmålingene og Trump begynte å stille spørsmål ved om kanadiskfødte Cruz egentlig har lov til å være president, gikk forholdet over til rivalisering. Og etter Cruz-seieren i Iowa, og Trumps påfølgende anklager om at Cruz «stjal valget» er hansken virkelig kastet. 

- Hysterisk I natt norsk tid slo Texas-senatoren tilbake, og kalte blant annet Trump en hissig og dårlig taper.

- Vi trenger en «commander in chief», ikke en «Twitterer in chief», sa Cruz til pressen etter et valgmøte i New Hampshire ifølge CNN og Fox News.

- Fornærmelsene hans blir mer og mer hysteriske jo sintere han blir. Hvis Donald blir president risikerer vi å våkne opp en dag og oppdage at han har bombet («nuked») Danmark, sa Cruz, og la til at han mente de to små døtrene hans Caroline og Catherine oppfører seg bedre enn Trump.

Trump vil ha omvalg Donald Trump på sin side gjentok jukseanklagene mot Cruz i natt, sa at han vurderte å ta saken til retten og at det burde arrangeres omvalg i Iowa.

ANKLAGER RIVALEN FOR JUKS: Donald Trump. Foto: REUTERS / Mike Segar / NTB scanpix
ANKLAGER RIVALEN FOR JUKS: Donald Trump. Foto: REUTERS / Mike Segar / NTB scanpix Vis mer

Bakgrunnen for anklagene er at Cruz' valgkampmedarbeiderne bare timer før de første nominasjonsmøtene i Iowa mandag kveld spredte falske rykter om at en av motkandidatene, Ben Carson, var i ferd med å trekke seg ut av valgkampen.

Texas-senatoren Cruz og nevrokirurgen Carson kjemper begge om mange av de samme evangelisk kristne velgerne, og mens Cruz endte med å vinne den republikanske presidentnominasjonen i Iowa, endte Carson på en fjerdeplass. 

Carson var rasende etter hendelsen, og beskyldte Cruz for fusk og urent spill

Primærvalget i New Hampshire arrangeres 9. februar. Trump har en stor ledelse på meningsmålingene der, og mens de andre kandidatene nå satser remmer og tøy på å gjøre det skarpt der, har han begynt å drive valgkamp også i de neste primærvalg-delstatene, skriver Washington Post.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram