GLAD: I hans første TV-intervju roser han Hillary Clinton for at hun gratulerte ham med seieren på valgnatta. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
GLAD: I hans første TV-intervju roser han Hillary Clinton for at hun gratulerte ham med seieren på valgnatta. Foto: Øistein Monsen / DagbladetVis mer

Trump roser Clinton i nytt TV-intervju: - Hun er veldig sterk og smart

Var glad for at hun gratulerte ham med seieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et ferskt TV-intervju forteller påtroppende president Donald Trump om hans telefonsamtale med Hillary Clinton på valgnatta.

I løpet av valgkampen har begge presidentkandidatene snakket stygt om og til hverandre. For første gang som president kommer Trump med lovord om Clinton.

- En tøff telefon

- Det var en tøff telefon for henne. Jeg mener, jeg kan forestille meg det. Det var tøffere for henne enn det ville vært for meg, og for meg ville det vært veldig, veldig vanskelig, sier Trump til CNN i TV-programmet «60 minutes».

Dette er han første intervju etter at republikaneren ble valgt som president onsdag.

DETTE PRIORITERTER HAN: Da den kommende presidenten, Donald Trump, besøkte Det hvite hus dagen etter valget, fikk han spørsmål om hva han vil prioritere først som president. Her er svaret. Video: CNN Vis mer

Forretningsmannen og mangemilliardæren forteller hva de sa da Clinton ringte for å gratulerte ham med seieren.

- Hun kunne ikke vært hyggeligere. Hun sa: «Gratulerer, Donald. Bra jobba».

- Jeg sa: «Jeg vil takke deg veldig mye. Du har vært en strålende konkurrent». Hun er veldig sterk og veldig smart, sa Trump i intervjuet med CNN.

- Elskverdig

I intervjuet forteller han også at han fikk en telefon fra Clintons mann, tidligere president Bill Clinton, torsdag kveld lokal tid.

- Han kunne ikke vært mer elskverdig. Han sa det har vært en fantastisk valgkamp, en av de mest fantastiske han noen gang har sett, sier Trump om hans telefon med Bill Clinton.

Han fortalte også at både herr og fru Clinton er to talentfulle personer.

Møtte Barack Obama

20. januar flytter Trump inn i Det hvite hus sammen med familien, og skal for alvor starte arbeidet som USAs 45. president.

MØTTES FOR FØRSTE GANG: President Obama inviterte den nyvalgte presidenten Donald Trump til Det hvite hus for første gang. Video: CNN Vis mer

Seieren hans ble en sjokkseier, og mange frykter for Trump som får den uoffisielle tittelen «verdens mektigste mann».

Torsdag var Donald Trump for første gang i det hvite hus for å treffe avtroppende president Barack Obama.