Trump roser Putins reaksjon på USAs hacker-represalier

- Jeg har alltid visst at han er veldig smart. 

FÅR ROS: Donald J. Trump, påtroppende president i USA, roser Putins milde respons på Obama-administrasjonens avgjørelse om å kaste ut russiske diplomater. Foto: AP Photo/David Goldman / NTB Scanpix
FÅR ROS: Donald J. Trump, påtroppende president i USA, roser Putins milde respons på Obama-administrasjonens avgjørelse om å kaste ut russiske diplomater. Foto: AP Photo/David Goldman / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det klart at Russlands president Vladimir Putin ikke setter hardt mot hardt etter avtroppende USA-president Barack Obamas avgjørelse om å kaste ut 35 russiske diplomater.

- Vi forbeholder oss retten til å gjengjelde represaliene, men ønsker ikke å synke ned til dette uforsvarlige nivået av «kjøkken»-diplomati, sa Russlands president Vladimir Putin i en uttalelse den russiske regjeringen har lagt ut på Kremls nettsider.

Tvert i mot har Putin valgt å invitere barn til amerikanske diplomater på nyttårsmarkering i Kreml.

Den forsonende linja, forklares med at Obama-administrasjonen er på vei ut - og at Russland vil satse på å «gjenopprette russisk-amerikanske bånd basert på politikken Trump-regjeringen vil føre».

Avgjørelsen er populær hos påtroppende USA-president Donald Trump.

På twitter roser president den «flotte avgjørelsen» fra Putin ved å ikke kaste ut amerikanske diplomater.

- Jeg har alltid visst at han er veldig smart, skriver Trump på sin offisielle twitterkonto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer