Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea

Trump: Russland hjelper Nord-Korea med å unngå sanksjoner

Nord-Korea er stadig nærmere å utvikle en langdistanse-rakett som kan treffe USA, ifølge Donald Trump i nytt intervju.

NYTT INTERVJU: USAs president Donald Trump blir her intervjuet av Reuters i Det hvite hus i dag. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix
NYTT INTERVJU: USAs president Donald Trump blir her intervjuet av Reuters i Det hvite hus i dag. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump har i dag latt seg intervjue av nyhetsbyrået Reuters. Her går han kraftig ut mot Russland, som han mener hjelper Nord-Korea med å unngå de internasjonale sanksjonene mot landet.

- Russland hjelper oss ikke når det gjelder Nord-Korea, sier Trump, som mener at Pyongyang «hver dag nærmer seg» å utvikle en langdistanse-rakett som kan nå USA.

Usikker på samtaler

Det er ifølge Reuters ikke kommet noen kommentarer fra Russlands ambassade i Washington på Trumps anklager.

Nord-Korea er en av Trumps mest utfordrende saker, men presidenten er usikker på om direkte samtaler med Nord-Koreas leder Kim Jong-un er av nytte.

- Jeg er ikke sikker på om samtaler vil løse problemet, sier presidenten og viser til at hans forgjengere ikke har klart å løse konflikten med Nord-Korea, verdens mest lukkede land.

De andre har skylda

Trump la skylda på sine tre forgjengere - Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama - for at konflikten ikke er blitt løst. Så viste Trump til helsesjekken han akkurat har gjennomført, og da spesielt til den kognitive testen som hadde blitt utført. Testen viste en score på 30 poeng av 30 mulige, som er helt normalt.

- Jeg antar at de skjønte at de måtte overlate saken til en president som scoret høyest på testene, sa Trump ifølge Reuters.

Trump ville ikke si noe om han har vært med i noen form for kommunikasjon med Kim, men sa at han håpet at konflikten kan bli løst «på en fredelig måte, men det er veldig mulig at et ikke går».

Trump roste Kina for å ha sørget for å begrense sine olje- og kullforsyninger til Nord-Korea, men sa likevel at Beijing kunne gjøre mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!