Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump sa at Obama overvåket ham. Nå krever komité beviser

Vil at presidenten utdyper påstandene innen mandag.

KRITISERTE OBAMA: President Donald Trump var krass da han i forrige uke hevdet at han ble overvåket av Barack Obama. Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB Scanpix
KRITISERTE OBAMA: President Donald Trump var krass da han i forrige uke hevdet at han ble overvåket av Barack Obama. Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Donald J. Trump hevdet lørdag i forrige uke at Barack Obama hadde overvåket ham under valgkampen.

- Er det lovlig for en sittende president å avlytte en presidentkandidat før valget, spurte Trump i en av flere meldinger på Twitter.

Siden den gang har ikke Det hvite hus kommentert grunnlaget for anklagene.

Nå krever imidlertid etterretningskomitéen i Representantenes hus at presidenten utdyper sine påstander, ifølge NTB.

Nyhetsbyrået skriver at politikerne har bedt om beviser innen mandag.

KLANDRER OBAMA: I et ferskt intervju med Fox News ga Trump tidligere president Obama skylden for lekkasjene som har preget Det hvite hus den siste tiden. Video: CNN Vis mer

Obama avviser anklagene

Beslutningen til komitéen kommer etter at Obama benektet å ha overvåket Trump. Dette gjennom talsmann Kevin Lewis:

- En grunnleggende regel i Obama-regjeringen var at ingen tjenestemann i Det hvite hus noensinne blandet seg inn i uavhengig etterforskning ledet av Justisdepartementet, heter det i uttalelsen, blant annet gjengitt av ABC News.

- Som en del av den praksisen, beordret verken president Obama eller noen annet stabsmedlem i Det hvite hus overvåking av noen amerikansk borger. Å antyde noe annet, er rett og slett usant, hevder Lewis videre.

- Det vil bli bevist

Trump selv skal ha vært rasende da han framsatte påstandene.

Under et helgeopphold i Florida, traff Trump Christopher Ruddy - redaktør av det konservative nettstedet NewsMax.

Til Washington Post sa Ruddy at Trump fortalte ham følgende: «Dette vil bli etterforsket. Alt vil komme ut. Det vil bli bevist at jeg har rett».

- Han var rasende. Jeg har aldri sett ham så sint, uttalte Ruddy til avisa.

Comey utspørres

SISTE GANG: Obama ble filmet mens han skrev en lapp da han forlot kontoret for siste gang som USAs president. Video: CNN Vis mer Vis mer

Tidligere FBI-direktør James Comey skal på sin side ha bedt USAs justisdepartement om å tilbakevise Trumps utsagn.

Dette ifølge New York Times.

Comey har ennå ikke kommentert disse opplysningene. Han kommer til å bli utspurt i forbindelse med saken senere denne måneden, ifølge NTB.

Utspørringen av Comey kommer samtidig som han skal svare på spørsmål angående granskingen av Russlands rolle i fjorårets valgkamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media