Trump sa «se hva som skjedde i Sverige i går». Det forvirrer svenske aviser

Expressen tror presidenten kan ha siktet til TV-program på kanalen Fox News.

SVERIGE?: Trump var på talerstolen i Florida 17. februar. Der sa han blant annet noe om et angrep i Sverige - og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Melbourne, Florida, startet president Donald J. Trump valgkampen sin for 2020 rekordtidlig.

Mange av budskapene han la fram for publikummet sitt var kjente. Blant dem var farene Trump har beskrevet ved innvandring.

- Akkurat nå blir ulovlige migranter kastet ut, og de kommer aldri tilbake, tordnet Trump før han dro fram eksempler på land han mener det går galt med.

Blant dem var Sverige.

- Se på hva som hender i Tyskland. Se på det som hendte i Sverige i går kveld. Sverige har tatt i mot så mange, sa Trump, ifølge svenske Dagens Nyheter.

Usikkerhet i Sverige

Avisa skriver imidlertid at det er uklart hva han snakket om. Heller ikke Aftonbladet har noe klart svar på dette.

Expressen er også usikre, men skriver at Trump kan ha siktet til et program sendt på Fox News fredag.

Der intervjuet programlederen Tucker Carson filmskaperen Ami Horowitz.

- Forenklet

Horowitz har, ifølge Expressen, tilbrakt tid i Sverige og anklaget svenske myndigheter for å aktivt skjule kriminalstatistikk.

Horowitz sier også at overgrepsforbrytelser, samt ulovlig våpenbruk, har økt markant under perioden landet har tatt inn flyktninger.

- Det var nok dette programmet Trump tenkte på, skriver Expressen-redaktør Thomas Mattsson om innslaget som han selv omtaler som «forenklet».

TRØBBEL: Dili (2) var på sykehus i USA da faren måtte reise tilbake til flyktningleiren i Irak for å ta mot sin andre sønn. Som takk for den fantastiske hjelpen de fikk fra USA, ga de sin nye sønn navnet Trump. Da startet problemene. Video: CNN. Vis mer

Tidlig valgkamp

Arrangementet i Florida var i regi av Trump-kampanjen og ikke Det hvite hus.

Valget av Melbourne er neppe tilfeldig.

Da han holdt valgkampmøte her i fjor, møtte 8500 støttespillere, og i det tilhørende fylket fikk han 57 prosent av stemmene.

- Dette er mitt andre hjem, en delstat der vi har hatt store seire sammen, sa Trump før han lovet å alltid stå på folkets side.

Den tidlige registreringen gjør at han lovlig kan ta imot pengestøtte og samtidig bruke overskytende midler fra den forrige valgkampen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer