Trump saksøker Deutsche Bank og Capital One

For å hindre utlevering av kontoutskrifter. Trakassering, mener Trump.

SAKSØKER: F.v. Eric, Donald jr., Donald og Ivanka Trump står bak søksmålet mot storbankene. Her fotografert i 2014, da de tok første spadetak for Trump International Hotel i Washington D.C. Foto: Melvin / Mediapunch / Rex / NTB Scanpix
SAKSØKER: F.v. Eric, Donald jr., Donald og Ivanka Trump står bak søksmålet mot storbankene. Her fotografert i 2014, da de tok første spadetak for Trump International Hotel i Washington D.C. Foto: Melvin / Mediapunch / Rex / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump og hans tre eldste barn - Eric, Donald jr. og Ivanka - leverte mandag et føderalt søksmål mot storbankene Deutsche Bank og Capital One. Formålet er å hindre bankene i å utlevere kontoutskrifter og andre finansielle dokumenter til ulike kongresskomiteer, melder CNN.

- Skal skade ham politisk

Det er demokratiske komitéledere fra Representantenes hus som har stevnet bankene for å få tilgang på dokumentene. Trump og barna mener dette er en stor overreaksjon.

- Denne saken omfatter stevninger fra Kongressen som ikke har noe legitimt eller lovmessig formål. Stevningene er utstedt for å trakassere president Donald J. Trump, for å saumfare alle sider ved hans personlige finanser, hans foretak og privat informasjon om presidenten og familien, og for å romstere rundt på jakt etter materiale som kan bli brukt til å skade ham politisk, lyder det i Trump-familiens søksmål, ifølge New York Times.

Deutsche Bank har en lang historie som långiver til presidentens eiendomsforetak, og kongresskomiteene ønsker altså innsyn i hvordan kundeforholdet har artet seg. Ifølge kilder med kjennskap til etterforskningen sier dette er relatert til mulig hvitvasking av penger foretatt av personer i Russland og Øst-Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer